Писмо до медиите изпрати майката на бизнесмена Николай Банев –

...
Писмо до медиите изпрати майката на бизнесмена Николай Банев –
Коментари Харесай

Мария Банева: Николай Банев се бършел дни наред с калъфка и повръщал от лекарства

Писмо до медиите изпрати майката на предприемача Николай Банев – Мария Банева. В писмото се приказва за неприятното здравословно положение на Банев и начинa, по който той е лекуван от ковид в пандиза. От ФАКТИ се свързахме с Мария Банова, която удостовери идентичността на писмото.

„ Много е обезпокоително и продължава да е обезпокоително ситуацията му “, сподели Мария Банова пред ФАКТИ . „ Не се вземат никакви ограничения “, добави тя.

В началото на март т.г. стана ясно, че Николай Банев е диагностициран с Covid-19. По-късно фамилията на Банев заяви, че положението му се утежнява. „ Никoлaй e в риcкoвa групa, нaд 60 гoдини c три cъпътcтвaщи зaбoлявaния и e прeд плaнирaнa oпeрaция, кoятo трябвaшe дa ce извърши нa 8 мaрт “, изясни cъпругaтa му Eвгeния Бaнeвa.

Припомняме, че Банев е зад решетките от две години и половина, а делото против него по обвинявания зa управление на oргaнизирaнa прecтъпнa групa продължава. Преди предприемачът да заболее от ковид, отбраната му правеше опити той да бъде освободен от Централния софийски затвор под домакински арест, само че съдът отхвърли това.

„ След всички тежнения по водене на делото “Баневи “, пристигна като „ похлупак “ Covid-19. В Софийския централен затвор, от 27 февруари в изолатор на пандиза се намира Николай Банев “, написа Мария Банова. Тя споделя, че синът ѝ е лишен от качествена здравна грижа и положението му е неприятно.

„ Бог знае с какво се лекуват инфектираните, да не приказваме за липса на долни дрехи, на кърпи, заради което Николай Банев се бършел дни наред с калъфката на възглавницата и повръщал от медикаментите, заради липса на естествена храна и проби за адекватност към дадени медикаменти, изключително антибиотици. Всички затворнически управляващи знаят, че той е мощно алергичен! “, написа Мария Банова.

„ Егоизмът, примирението, инерцията няма да ни спасят. Преди всичко сме хора, а животът е най-висшата полезност на този свят. Нека се опомним и стартираме да действаме за възстановяване на живота “, заключва в писмото си тя.

Пълният текст на писмото на Мария Банева можете да видите в идващите редове. Публикуваме без редакторска интервенция:

" УВАЖАЕМИ РЕДАКТОРИ,

БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТИ!

След всички тежнения по водене на делото “Баневи “, пристигна като „ похлупак “ Ковид19. В Софийския централен затвор, от 27 февруари в изолатор на пандиза се намира Николай Банев, дружно с Митьо Очите.

В четвъртък, 4 март, нови пет души са влезнали в „ изолатора “, за който са приспособени коридори.

Бог знае с какво се лекуват инфектираните, да не приказваме за липса на долни дрехи, на кърпи, заради което Николай Банев се бършел дни наред с калъфката на възглавницата и повръщал от медикаментите, заради липса на естествена храна и проби за адекватност към дадени медикаменти, изключително антибиотици. Всички затворнически управляващи знаят, че той е мощно алергичен!

От деня събота ( 27 февруари) нашето семейство търси по всички лечебни заведения с Ковид отделения легло. И откри в „ Света София “, където още се пази легло за Николай Банев.

От понеделник, 1 март, юристите ни подават молби до съдията, чакат решение. Минават дни, като на 3 март- националният ни празник, нямало квалифициран ескорт за напредване към болница „ Света София “.

В четвъртък изолаторът се цялостни с нови 5 индивида, всички без присъди по правосъдните каузи.

Но… Какъв е огромният абсурд? Самите служители на реда не желали да стоят в лечебните заведения като защита заради боязън от заразяване!!!

Директорът на пандиза „ кърши ръце “ и през днешния ден (петък, 5 март) е решил да търси помощ от Министерството на правораздаването, чийто зависещ е.

Длъжна съм да вмъкна: три писма с материали за ситуацията на семейство Баневи във водените каузи, с Декларацията за отбрана на хора под стража, подсъдими или осъждани на Европейския комитет, която е изпратена в Европейски Съюз и на всяка страна - членка, от 20.03.2020г. и то тъкмо поради пандемичната конюнктура, изпратихме до Министър Ахладова. Никакво внимание и отношение, като за прощален път показвам, че Николай Банев не е с присъда, а се намира в ареста, в този момент в пандиза, към този момент 2 години и 5 месеца.

Продължава „ ходенето по тъгите “. Времето лети! Именно от пандиза доста хора в цялата страна откриха своето „ място “ в небесните селения…

„ Параграф 22 “ продължава за Николай Банев и другите пандизчии.

Защитата счита, че доста елементарно може да се провежда защитата, само че очевидно липсва предпочитание това да се случи.

Къде е тук инквизицията? Тя просто съществува в своето най-ярко проявяване!

Много пъти приканвам през тези 2 години и пет месеца: “Хора, бдете! “ Всеки от нас може да бъде репресиран поради доноси, недоказани обвинявания, разтърсена правосъдна система и най-важното – цялостното занемаряване на индивида, като фактор в това общество, който би трябвало да се труди, да се грижи за фамилията си и децата си, да твори, да има принос точно в това общество!

Егоизмът, примирението, инерцията няма да ни спасят. Преди всичко сме хора, а животът е най-висшата полезност на този свят. Нека се опомним и стартираме да действаме за възстановяване на живота.

Всички сме едно!!!

МАРИЯ БАНЕВА ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР