Писателят Джордж Р. Р. Мартин трябва да влезе в затвора.

...
Писателят Джордж Р. Р. Мартин трябва да влезе в затвора.
Коментари Харесай

Фенове: Авторът на "Игра на тронове" да влезе в затвора!

Писателят Джордж Р. Р. Мартин би трябвало да влезе в пандиза. Добре ще е да бъде заключен в килия единочка в някой дребен, спокоен, студен зандан - без право на свиждания, интернет, телефон, телевизия, вестници и диалози с надзирателите… и да остане там колкото се постанова, с цел да може да допише своя магнум опус " Песен за огън и лед ". За тази концепция, която прочее е персонално негова, припомниха почитатели на " Игра на тронове " - супер сполучливия сериал, основан от HBO по неговата поредност фентъзи романи.

Милиони читатели чакат и не могат да дочакат към този момент 9 години „ Ветровете на зимата “ - шестата книга от епичната сага. Джордж Р. Р. Мартин сякаш я написа и все не може да я допише, само че в това време съумя да издаде още няколко книги, които никой не е очаквал от него, и написа за HBO един сериал-предистория на събитията от “Игра на тронове ” - който по този начин и не получи зелена светлина... 

Хиляди писатели са си налагали сполучливо самоизолация, когато желаят да довършат някой ръкопис, само че на Мартин не му оказа помощ даже задължителната изолация, наложена от епидемиологичната конюнктура. Дотук създателят на " Игра на тронове "  е написал пет книги, остават му още две, само че в последно време се е захванал с прекалено много спомагателни занимания. Така и не му остава време за основното.

А ето какво даде обещание и пожела самият Дж. Р. Р. преди една година, при започване на юли 2019-а:

„ Ако не нося с мен „ Ветровете на зимата “, когато дойде в Нова Зеландия за „ Worldcon “ на 29 юли 2020 година, имате формалното ми документално единодушие да ме пандизите в дребна хижа на Белия остров с аспект към езерото със сярната киселина, до момента в който не я завърша. Стига изпаренията да не прецакат остарелия ми DOS word процесор, ще съм си наред “, написа той в блога си. Мястото, за което приказва, е дребен гол остров покрай Нова Зеландия с непрекъснато настоящ вулкан. 

„ Worldcon “,Световната годишна среща на Общността за научна фантастика, започна през вчерашния ден - макар и във виртуален формат заради ковид. А “Ветровете на зимата ” не единствено, че не е подготвена, само че и няма изгледи скоро да бъде. Вчера Мартин изясни в блога си с какво се занимава тези дни: 

„ Продължавам да работя върху “Ветровете на зимата ”. Това би трябвало да е ясно и без да го споделям, само че въпреки всичко ще го кажа. Редактирам три нови книги за поредицата Wild Cards, чета сюжети и си повеждам бележки по няколко вълнуващи холивудски плана, пиша есемеси на сътрудници, редактори и другари за това и това, храня се по няколко пъти дневно, виждам телевизия, чета книги и понякога употребявам тоалетната “. 

В резултат доста почитатели и читатели си спомниха предлагането на писателя отпреди година и изпълниха профилираните фентъзи уеб сайтове с мнения като този: „ Дами, господа и други… моментът настъпи. Трябва да заключим Джордж Р. Р. Мартин, както той самичък предложи “, пишат шеговито феновете.  

Идеята, несъмнено, е екзотична. На Белия остров наистина съществува заплаха серните изпарения “да прецакат процесора му ” и отново няма да може да допише „ Ветровете на зимата “. Що се отнася до шегите - в най-хубавите от тях постоянно има известна доза истина.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР