Пиринско и Шуменско в партньорство с Екопак България събраха над

...
Пиринско и Шуменско в партньорство с Екопак България събраха над
Коментари Харесай

„Заедно за природата“ събра над 40 000 бирени опаковки за рециклиране

Пиринско и Шуменско в партньорство с Екопак България събраха над 40 000 стъклени, пластмасови опаковки от бира и кенове за преработване по време на акцията „ Заедно за природата “. В това число и близо 2 тона стъклени бутилки за многократна и еднократна приложимост.

 zaedno-za-prirodata_1 Инициативата е част от политиката на двата бирени марката на компанията Карлсберг България за стабилно развиване и корпоративна обществена отговорност, и има за цел да насочи вниманието към разделното събиране и преработване на бирени опаковки. Кампанията обхвана София, Благоевград и Шумен, където близо 4 000 души взеха присъединяване.

Пиринско и Шуменско приканиха жителите и гостите на градовете да донесат оптимален брой празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за преработване (без значение от марка или цвят), а против тях получаваха еднократно комплимент от компанията артикули от техните марки.

Кампанията се организира за 3-та година и има за цел да насочи вниманието на обществото към опазването на околната среда, да насърчи разделното събиране и преработване на опаковки, както и да обърне внимание към изгодите от бирения амбалаж за многократна приложимост.

Инициативата „ Заедно за природата ” е част от дълготрайна национална акция на Пиринско и Шуменско, които за м.г. са събрали и рециклирали близо 6 000 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина. Благодарение на това са избавени от изсичане над 13 000 дървета, спестени са над 13 млн. кВтч електрическа енергия, над 32 хиляди кубика вода и над 5 000 барела нефт. Намален е и размера на депонираните боклуци на градските депа с над 4000 куб.м и са спестени 1509,5 тона излъчвания на парникови газове, изчислени в еквивалент на въглероден диоксид.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР