Пилотът от Moto GP Андреа Яноне бе наказан за 18

...
Пилотът от Moto GP Андреа Яноне бе наказан за 18
Коментари Харесай

Пилот от Moto GP бе наказан за допинг

Пилотът от Moto GP Андреа Яноне бе осъден за 18 месеца за приложимост на допинг. 30-годишният италианец бе със спрени права още от декември, когато даде позитивна проба с анаболния стероид дростанолон преди Гран при на Малайзия. Пилотът на " Априля " бе дисквалифициран от надпреварите в Малайзия и Испания в края на предишния сезон. 

Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) съобщи, че наказването влиза в действие със задна дата и ще изтече на 16 юни 2021 година Това значи, че Яноне ще пропусне този сезон и половината от идващия. Италианецът има период от 21 дни да апелира глобата пред спортния арбитражния съд в Лозана (CAS). 

Директорът на " Априля " Масимо Ривола съобщи, че е " комплициран " от наказването. Според него Яноне е заслужавал да бъде оневинен, тъй като комисията е приела обяснението му, че стероидът е попаднал в организма му посредством нечисто месо. 

" Наказанието ни оставя озадачени, само че и удовлетворени. Съдиите одобриха обяснението на Андреа, че той не е знаел, че приема неразрешено вещество през храната. Но затова наложеното наказване няма никакъв смисъл. С подред обяснението на съдиите Андреа би трябвало да бъде оневинен, както се случва с други спортисти в сходни обстановки. Надяваме се, че обжалването ще бъде извоювано доста бързо. Искаме Андреа да кара за " Априля ". Ние ще го поддържаме до края на този проблем и ще го подкрепим при обжалването ", съобщи Ривола.

Тест водачът Брадли Смит замести Яноне в тестванията и се чака той да взе участие и в надпреварите, когато сезонът стартира. Първите пет старта от Moto GP бяха отсрочени поради ковид. 

Самият Яноне одобри като победа това, че въпреки всичко са признали обяснението му с храната: " Да видя, че невинността ми е приета е победа. Можеше да бъде доста по-лошо. Въпреки че загубихме и ми дадоха 18 месеца. Т ова е първи случай, в който санкционират някого поради нечиста храна. Никой от нас не знае сигурно какво яде. Има противоречие сред разпоредбите и същинския живот. Целта е да се върна на мотоциклета допустимо най-бързо. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР