Пилотът на Yamaha Маверик Винялес спечели полпозишън за неделната Гран

...
Пилотът на Yamaha Маверик Винялес спечели полпозишън за неделната Гран
Коментари Харесай

Винялес с полпозишън на Мизано, Роси и Маркес напомниха за старата вражда

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес завоюва полпозишън за неделната Гран При на Сан Марино в MotoGP. Испанецът се пребори с изненадата на " Мизано " - Пол Еспергаро и надарения французин Фабио Куартараро. Винялес завоюва втори полпозишън за годината и първи от откриващия кръг за сезона в Катар.

Pole position for @mvkoficial12!

KTM and @polespargaro are denied a historic maiden pole as Vinales takes his first pole since Qatar! #SanMarinoGP pic.twitter.com/oGdkEY70bH
— MotoGP™ (@MotoGP) September 14, 2019
Лидерът в генералното класиране на MotoGP Марк Маркес с Honda и Винялес бяха двамата водачи, които започнаха по две влизания в бокса по време на квалификацията. Маркес притегли вниманието към себе си в последната си обиколка, когато пробвайки се да запише най-хубаво време, той изпревари ветерана Валентино Роси нападателно с над 260 км/ч на бързия завой номер 11. При рисковата си маневра Маркес излезе отвън очертанията на пистата, което единствено по себе си провали обиколката му. По този метод Маркес забави и Валентино, който също не съумя да напредне при последната си офанзива. На 14-ия завой Доктора се опита да мине пред Маркес, което за малко щеше да докара до случай сред тях.

What's happened between @ValeYellow46 and @marcmarquez93 here? #SanMarinoGP pic.twitter.com/8Gi90DbAjj
— MotoGP™ (@MotoGP) September 14, 2019
В последна сметка Маркес ще започва пети, което е най-лошата му стартова позиция тази година. Пред него ще потеглят от първа позиция Винялес, следван от Пол Еспергаро и Фабио Куартараро. Еспергаро завоюва второто си стартово място частично с помощта на това, че за 90% от най-бързата си обиколка следваше линията на Куартараро пред себе си. От четвъртата позиция пред Маркес ще потегли Франко Морбидели с втората сателитна Yamaha.

What a stunner from @polespargaro!

KTM can't believe this! #SanMarinoGP pic.twitter.com/epRi8NTp8v
— MotoGP™ (@MotoGP) September 14, 2019
За шесто място на старта се пребори Андреа Довициозо с Ducati, следван от Роси с последната Yamaha. Съотборникът на Дови Данило Петручи пък ще започва едвам 17-и. Йоан Зарко с втория КТМ мотор и двойката на Suzuki Алекс Ринс и Жоан Мир допълват топ 10. Съотборникът на Маркес Хорхе Лоренсо потегля зад Петручи от 18-а позиция.

Квалификацията пропусна водачът на Aprilia Андреа Яноне, който бе откаран в медицинския център на " Мизано " в резултат на рухването си в четвъртата свободна подготовка.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР