Пилотът на Toyota и претендент за титлата в Световния рали

...
Пилотът на Toyota и претендент за титлата в Световния рали
Коментари Харесай

От Танак води уверено на рали Испания, Ожие и Нювил се бавят

Пилотът на Toyota и кандидат за купата в Световния рали шампионат (WRC) От Танак поведе решително на рали Испания. Естонецът финишира втори зад Андреас Микелсен с Hyundai най-трудния петъчен стадий. В общата класификация в Испания Танак води с 11.7 секунди по отношение на Елфин Еванс от M-Sport Ford.
" Последната права приличаше на писта. Беше извънредно хлъзгаво тук-там ", разяснява Танак, който приключи в топ 2 във всичките три утринни стадия в петък.

Момент на яд и отчаяние претърпя съотборникът на Танак – Яри-Мати Латвала, който изцяло унищожи лявата си задна гума, до момента в който водеше с 10 секунди. Финландецът не пожела да приказва пред медиите в сервизния парк на обяд. Той падна до десетата позиция в общата класификация.

pic.twitter.com/zK3xL5wTBM
— WRC (@OfficialWRC) October 26, 2018
Внимателното и внимателно каране се отплатиха на Еванс, който се изкачи на втората позиция след усложненията на Латвала. Пилотът с Ford Fiesta има задатък от 7.5 секунди по отношение на третия Дани Сордо с Hyundai. Съотборникът на Дани Андреас Миклесен заема четвъртата позиция. Норвежецът направи промени по задната част на автомобила си преди старта на четвъртия стадий, след които се усещаше по-комфортно с ръководството на автомобила.

WRC standings after SS4 -
1. Tänak 49m 38.8sec
2. Evans +11.7sec
3. Sordo +19.2sec
4. Mikkelsen +23.2sec
5. Ogier +24.4sec
6. Loeb +27.5sec.
Latvala fell to 10th with wheel damage #WRC
— WRC (@OfficialWRC) October 26, 2018
Вторият кандидат за купата Себастиен Ожие с Ford е пети, на 3.1 секунди пред някогашния си съотборник Себастиен Льоб, който се изкачи от десето до шесто място със своя Citroen C3. Седми е Крейг Брийн с втория френския автомобил, а осмото място се заема от водача в генералното класиране на WRC Тиери Нювил. Пилотът на Hyundai е на 40 секунди от Танак и на 20 от третото място на подиума.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР