Пилотът на РНФ Ямаха Кал Кръчлоу записа най-доброто време във

...
Пилотът на РНФ Ямаха Кал Кръчлоу записа най-доброто време във
Коментари Харесай

Кал Кръчлоу бе най-бърз в мократа втора тренировка в Малайзия, Биндър остава на върха

Пилотът на РНФ Ямаха Кал Кръчлоу записа най-хубавото време във втората свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Малайзия, предпоследен старт за сезон 2022 в MotoGP.

Заради поройния дъжд, който удари „ Сепанг “ по време втората подготвителна сесия в Moto2 началото на втората петъчна подготовка в MotoGP бе занимателен с повече от час, а когато това се случи водачите трябваше да излязат на пистата с мокрите гуми. Напълно предстоящо малайзийското трасе изсъхна много бързо и в последните част от водачите си разрешиха да рискуват със сликовете.

Именно в тези минути Кръчлоу записа своето време от 2:05.710, с което победи с 0.900 секунди водача в международния шампионат Франческо Баная, който също обу сликовете. Гуми за изсъхнало сложиха още Алекс Маркес и Джак Милър, който заеха трета и четвърта позиция. Естествено нито един от водачите не усъвършенства своя резултат от утринната първа подготовка, която се организира на изцяло изсъхнал асфалт.

Така след двете петъчни сесии местата в топ 10, които дават право на непосредствено присъединяване във втората фаза на утрешната подготовка се заемат от Брад Биндър, Алекс Ринс, Марк Маркес, Енеа Бастианини, Жоан Мир, Хорхе Мартин, Фабио Куартараро, Фабио Ди Джанантонио, Лука Марини и Марко Бедзеки. Първи отвън десетката е Баная, който бе със единствено 0.003 по-бавен от Бедзеки по-рано през днешния ден.

Добрата вест за италианеца, а и за всички други водачи отвън топ 10 е, че утрешната трета подготовка се чака да се организира на суха писта, което пък ще разреши на всеки един да усъвършенства своя резултат от по-рано през днешния ден. В квалификацията, а и в надпреварата в неделя обаче има огромен късмет да вали, което може да докара до нови забавяния, като тези в Индонезия и Тайланд по-рано този сезон.

Третата свободна подготовка преди Гран При на Малайзия е планувана за на следващия ден в 5:50 часа българско време. Квалификацията на „ Сепанг “ пък би трябвало да стартира в 10:05 часа.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР