Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел регистрира най-доброто време в рамките

...
Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел регистрира най-доброто време в рамките
Коментари Харесай

Ръсел пред Хамилтън и Верстапен в удължената втора тренировка на мократа „Сузука“

Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел записва най-хубавото време в границите на втората свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Япония, която още веднъж се организира на мократа писта „ Сузука “.

Британецът се възползва от обстоятелството, че екипът на „ Сребърните стрели “ избра да употребява ичсто нови гуми интермедия в границите на сесията, което му разреши да запише време от 1:41.935 в междинната фаза на тренировката. Така той стана единственият водач, слязал под 1:42 в границите на днешния ден, защото Люис Хамилтън, който бе втори в сесията бе с 0.235 секунди по-бавен от него.

Съотборниците в Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес се подредиха трети и четвърти, като те бяха със надлежно 0.851 и 0.899 по-бавни от Ръсел. За разлика от Мерцедес обаче „ Биковете “ не използваха нови гуми интермедия, а вместо това заложиха на комплектите, които използваха и в първата сесия по-рано през днешния ден.

Самата втора подготовка за Гран При на Япония бе удължена с 30 минути, защото за нея бе очакван тест на прототипните сликове на Пирели за 2023 година. Заради мокрите условия обаче тестванията бяха анулирани, само че дължината на сесията бе непокътната на 90 минути, вместо общоприетите 60.

Въпреки тази вода върху пистата в границите на тренировката нямаше нито един по-сериозен случай, като единствено няколко водачи, измежду които бяха единственият представител на домакините Юки Цунода, Шарл Леклер и Перес излетяха от пистата. Всички те обаче съумяха да се върнат на трасето и да продължат присъединяване си в сесията след къси екскурзии из зоните за сигурност на завоите „ Дегнер “ или на фибата. 

Малко по-рано пък Никола Латифи имаше доста чудноват миг когато той леко се изгуби на пистата. Канадецът потегли да завива прекомерно рано за последния шикан, само че в действителност се озова на част от пистата, която отпраща водачите непосредствено на изхода от седмия завой. За благополучие там имаше мантинела, която спря водача на Уилямс, който бързо осъзна какво е сторил и се върна в вярната част от трасето.

Уикендът за Гран При на Япония, 18-ти кръг за сезон 2022 във Формула 1, продължава на следващия ден сутринта с третата свободна подготовка, която ще стартира в 6:00 часа българско време. За разлика от през днешния ден, в утрешния ден се чака слънчево време с температури в границите на 23-24 градуса. За неделя прогнозата към момента планува дъжд в хода на надпреварата, което бе и повода водачите да създадат толкоз доста обиколки с интермедия в границите на днешните тренировки.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР