Пилотът на Ферари Себастиан Фетел извоюва полпозишъна в днешната квалификация

...
Пилотът на Ферари Себастиан Фетел извоюва полпозишъна в днешната квалификация
Коментари Харесай

Фетел спечели квалификацията в Бахрейн, Хамилтън едва девети

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел извоюва полпозишъна в днешната подготовка за неделната Гран При на Бахрейн, втори кръг от шампионата във Формула 1. Четирикратният международен първенец избра да нанесе удара си в края на борбата при втория си квалификационен опит. Така Кими Райконен, който бе по-бърз от Себастиан от началото на уикенда, остана втори.

Със мощното си показване водачите на Ферари бетонираха първа стартова позиция на пистата " Сахир ", което ще им даде преимущество в борбата с главните съперници от Мерцедес. Изненадващо едва показване сподели звездата на немския отбор, защитаващият международната си купа от предходната година Люис Хамилтън.
It's Sebastian Vettel's 200th #F1 start tomorrow

And pole position isn't a bad place to start from

So how's he feeling? #BahrainGP pic.twitter.com/UaeOVB8NRU
— Formula 1 (@F1) April 7, 2018

Още преди старта на квалификацията британецът към този момент имаше пет места наказване поради заменена скоростна кутия. Всички чакаха Хамилтън да даде всичко от себе си и да опитва да минимализира загубата, само че се получи противоположното и той бе надвит от съотборника си Валтери Ботас, който се класира трети. Това се случва доста рядко и на следващия ден поради преместването с пет места обратно на стартовата решетка Люис ще би трябвало да преследва водачите на Ферари от девета позиция.

Fourth quickest + grid penalty = P9 on the grid

And @LewisHamilton is expecting a tough time in the desert on Sunday#BahrainGP #F1 pic.twitter.com/iEUm52aK5Z
— Formula 1 (@F1) April 7, 2018 Отборът на Ред Бул не съумя да се възползва от проблемите на Хамилтън и да се вклини в челната четворка на водачите от тимовете любимци. Така Даниел Рикардо остана пети на малко по-малко от половин секунда зад водача Фетел. Съотборникът на австралиеца в Ред Бул Макс Верстапен тотално провали квалификацията си, откакто позволи груба неточност и се завъртя на втори завой още в четвъртата обиколка от първата част на квалификацията.
Верстапен се удари в защитните стени, счупи предното си крило и повреди предно ляво окачване, с което постави завършек на днешното си присъединяване. Времето, което бе постигнал Макс, действително го класираше във втората фаза, само че невъзможността му да продължи в борбата го класира автоматизирано на 15-а позиция.

INITIAL CLASSIFICATION (END OF QUALIFYING): A first pole of 2018 for Sebastian Vettel #BahrainGP #F1 #Quali pic.twitter.com/sRcBUfFtnY
— Formula 1 (@F1) April 7, 2018 Пилотите на Макларън не съумяха да покажат темпото, с което дадоха очаквания на шефовете си в Австралия. Фернандо Алонсо на следващия ден ще започва от 13-а позиция, а съотборникът му Стофъл Вандоорн е незабавно зад него на 14-о място. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР