Пилотът на Ферари Кими Райконен направи най-бързата обиколка на пистата

...
Пилотът на Ферари Кими Райконен направи най-бързата обиколка на пистата
Коментари Харесай

Райконен с най-добро време през последния ден от тестовете

Пилотът на Ферари Кими Райконен направи най-бързата обиколка на пистата " Каталуния " в Испания през последния ден от предсезонните проби. В последните минути от сесията Макларън и Рено се пробваха да подобрят времето на финландеца, само че в последна сметка първото място остана за Ледения.

Кими записа мощната си обиколка още сутринта с комплект Пирели хиперсофт, а Фернандо Алонсо с Макларън остана втори на половин секунда закъснение. Испанецът не направи обиколка за време през първата половина от деня и прекара много часове в гаража поради проблем с турбото, който в последна сметка докара до промяна на мотора Рено. Следобеда Алонсо излезе и опита да навакса изпуснатото, само че по този начин и не можа да направи повече от 93 обиколки.

Заводският тим на Рено също имаше компликации - сутринта в колата на Карлос Сайнц имаше проблем със скоростната кутия, и откакто го оправиха, от тима взеха решение Сайнц да остане и следобеда, отнемайки от времето, предопределено за съотборника му Нико Хюлкенберг. Сайнц излезе на пистата с гуми хиперсофт и записа трето най-хубаво време, с 0.871 секунди по-слабо от това на водача Райконен.

Уилямс също направиха промени в графика си - Роберт Кубица отстъпи мястото си на Ланс Строл и Сергей Сироткин, за които през днешния ден бе финален късмет да навъртят малко километри преди старта на сезона.

Денят бе най-продуктивен за Мерцедес. Люис Хамилтън и Валтери Ботас си поделиха времето в колата и направиха общо 201 обиколки, фокусирайки се върху работата с твърдите гуми, а не върху рекордни времена.

Сега тимовете ще имат близо две седмици да проучват насъбраната информация по време на двата теста и да преценяват какви промени би трябвало да създадат по болидите си преди старта на сезона, който ще се даде на 25 март в Австралия.

Immense lap times, and close to THREE race distances for some runners #F1 #F1Testing pic.twitter.com/JOnY9IuL6v
— Formula 1 (@F1) March 8, 2018
Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР