Пилешките пържоли са ястие, което често присъства на българската трапеза.

...
Пилешките пържоли са ястие, което често присъства на българската трапеза.
Коментари Харесай

Веднъж видях моя приятелка да кисне пържолките в марина, а когато ги опитах бяха божествени

Пилешките пържоли са ядене, което постоянно участва на българската софра. По принцип българите сме извънредно месоядни и обичаме да си хапваме мръвка. Пилешкото е добър избор, тъй като не е потребно постоянно да се яде свинско, да вземем за пример.
Все отново, би трябвало да се грижим и за холестерола си. Именно заради това, пилешкото месо е един отличен избор за обяд или вечеря. И неговото подготвяне обаче си има тънкости. Често пилешката пържола може да бъде малко безвкусна, в случай че не се подготви както би трябвало.
А никой не желае да хапва нещо, което не е добре овкусено, нали?

Тук на помощ ви идва марината. Ако съумеете да приготвите вярната марина, вашето месце ще се трансформира в същински шлагер на трапезата. Предлагаме ви рецепта, която сигурно ще провокира въпроси на родственици или другари. Те толкоз ще харесат пържолките, че няма по какъв начин да не ви попитат каква е тайната ви.
А истината е, че надалеч не е толкоз комплицирано.
Имате потребност от следните съставки:
Пилешко месо – 500 грама;

Яйца – 2 броя;
Горчица – 1 супена лъжица;
Картофено нишесте – 0.5 супена лъжица;
Растителна лой – 1 супена лъжица;
1 чаена лъжичка сол;

0.5 чаена лъжичка черен пипер;
2 чаени лъжици сусам;
Сега идва време и за самото подготвяне на ястието. Започваме със заливката. Първо би трябвало да смесите яйцата, нишестето, горчицата, солта и черния пипер. Тук идва моментът да добавите подправките, които обичате. След това заливката ви е подготвена.
Нарежете по този начин месото, че да се получат кубчета или части, комфортни за готвене. Тук идва моментът да смесите месцето със заливката. Когато всичко е готово, поставяте съда в хладилника и оставяте да престои най-малко една нощ.

Когато месцето е престояло задоволително време и е попило от марината, време е да пристъпим към същината на целия развой – готвенето! Пригответе тиган, прибавете олио и изчакайте всичко да стане горещо. Запържете маринованото месо и от двете страни, като поръсите със сусам. Той ще придаде характерен усет на месцето. Не забравяйте, че при пържене месото се подготвя бързо. Когато се зачерви, значи е готово!
Сервирайте пържолите на трапезата и гарнирайте с гарнитурата, която вие и околните ви предпочитате. Добър вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР