Пиле с плънка, което плува в плънка, е просто няма

...
Пиле с плънка, което плува в плънка, е просто няма
Коментари Харесай

Пълнено пиле с ориз и спанак

Пиле с плънка, което плува в плънка, е просто няма метод да не е супер вкусно

Необходими Продукти

● пиле - 1 бр. цяло
● ориз - 1 водна чаша
● лук - 1 междинна глава
● спанак - към 300 г замразен
● олио
● червен пипер
● черен пипер
● сол

Начин на подготвяне

За плънката запържваме леко лука и прибавяме към него ориза, пържим до побеляване на ориза. Аз употребявам замразен спанак, размразявам си нужното количество спанак, и го добавям с първата чаша вода към ориза. Оризът ври с общо 2 водни чаши вода.

Преди да го смъква от котлона го овкусявам със сол и черен пипер на усет. Оставям плънката да изстине малко, преди да изпълня пилето. Ползвам за рецептата приблизително огромно пиле.

Измивам го и го пълня с плънката, от която остава съвсем половината количество. Пилето, откакто се изпълни, може да се зашие или да се затвори с клечки за зъби. Аз употребявам клечки за зъби.

След като сме затворили пълненото пиле го мажем с олио или с маргарин и и го поръсваме с червен пипер и овкусяваме със сол. Останалата плънка се разпределя към пилето в тавата и се прибавя вода, едвам покрие ориза, само че да е на равнището му.

Покриваме с фолио тавата и печем, в загрята фурна на 200 градуса с вентилатор, за час и половина, като след първия час махаме фолиото, с цел да се запече пилето.

След първия час махам и клечките за зъби, с които съм затворила пилето. Към рецептата може да добавите и гъби с плънката.

Пълненото пиле с ориз и спанак е готово.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР