Пиесата на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран Фицрой ще бъде

...
Пиесата на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран Фицрой ще бъде
Коментари Харесай

Явор Гърдев със световна премиера на пиесата ``Фицрой`` на Жорди Галсеран |

Пиесата на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран " Фицрой " ще бъде изиграна за първи път в света в Малък градски спектакъл " Зад канала " на 15 септември.

Причината тази пиеса да получи своята премиера точно в България се крие в преводачката на испанския драматург Нева Мичева, заяви за БНР режисьорът Явор Гърдев .

В пиесата се споделя за четири дами алпинистки. Актрисите са Ирини Жамбонас, Анастасия Лютова, Каталин Старейшинска и Христина Караиванова.

" Това е една пиеса, която се занимава с индивида и неговите взаимоотношения в рискова обстановка. За да се предизвика разкриването на човешки природи. Това е плодородното в тази режисура. Сюжетът е доста актуален. Това е готовноста на духа да се срещне с някакво предизвикателство във всеки един миг. Затова и актрисите имаха и спомагателни уроци по катерене, отвън подготовките по постановката " - съобщи още режисьорът пред БНР.

За да бъдат оптимално готови за пиесата, четирите актриси са посещавали уроци по катерене в " Уолтопия ", стана ясно още в навечерието на премиерата на спектакъла.

Жорди Галсеран  е каталунски драматург, сценарист и преводач, добил интернационална популярност с пиесата си „ Методът Грьонхолм “ („ El mètode Grönholm “). Живее в Барселона. Пише както на каталунски, по този начин и на испански.

Автор е още на пиесите „ Верига от думи “  „ Дакота “, „ Гауди “ (мюзикъл, дружно с Алберт Гиноварт, 2002 г.), „ Карнавал “ (2005), „ Канкун “ (2007), „ Бурунданга “ (2009), „ Разговори с мама “ (по сюжета на едноименния филм на аржентинеца Сантяго Овес, 2011), „ Кредитът “ (2013).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР