Пиенето на по-малко от една кутия газирана напитка на ден

...
Пиенето на по-малко от една кутия газирана напитка на ден
Коментари Харесай

Пиенето на по-малко от една кутия газирана напитка на ден „може да увеличи риска от нередовен сърдечен ритъм“

Пиенето на по-малко от една кутия газирана напитка дневно може да усили риска от погрешен сърдечен темп, предизвестява ново изследване.

Предсърдното мъждене, известно като AFib, е положение, което кара сърцето на човек да бие неравномерно и е обвързвано с петкратно нараснал късмет от инсулт. Повече от 12 милиона души се чака да имат AFib до 2030 година, съгласно Американската сърдечна асоциация. А в този момент ново изследване разкри, че потреблението на подсладени питиета може да е способствуващ фактор.

Екип от учени проучва данни от 201 856 възрастни на възраст сред 37 и 73 години, които са се записали в UK Biobank сред 2006 година 2010 година Когато участниците се включиха в изследването, всички те бяха свободни от AFib, само че до края на 10-годишния интервал на следене, завършващ през 2020 година, имаше 9362 случая на AFib.

Анализ на данни откриват, че хората, които пият два или повече литра изкуствено подсладени питиета седмично, като диетична кола или Lucozade, имат 20% нараснал ри...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР