Pfizer и BioNTech обявиха, че са разработили нова ваксина, специално

...
Pfizer и BioNTech обявиха, че са разработили нова ваксина, специално
Коментари Харесай

Pfizer разработи ваксина за Омикрон 

Pfizer и BioNTech оповестиха, че са създали нова ваксина, особено за разновидността Омикрон на COVID-19, написа CNN.

Ще се започват клинични проучвания, които да потвърдят нейната сигурност и успеваемост, както и какъв имунен отговор провокира медикаментът – както като първична ваксина, по този начин и като бустерна доза.

Ваксината ще бъде тествана измежду 1420 здрави възрастни на възраст от 18 до 55 години, обясниха от двете компании.

Изследването е разграничено на три групи: участниците в първата група са получили две дози от настоящата ваксина на Pfizer минимум 90 до 180 дни преди изследването. Те ще получат и една или две дози от характерната ваксина за Омикрон; участниците във втората група са получили три дози от настоящата ваксина Pfizer минимум 90 до 180 дни преди изследването. Те ще получат една доза от новия препарат за Омикрон; участниците в третата група не са получили ваксина против COVID-19. Те ще получат три дози от характерната ваксина Омикрон.

Новата ваксина ще се ползва като доза от 30 микрограма, която е същата като актуалната ваксина против COVID-19.

Двете компании подчертаха, че хората, които са получили бустерни дози от актуалната ваксина, „поддържат високо равнище на отбрана против Омикрон, изключително против тежки болести и хоспитализация“.

Ново лабораторно изследване допуска, че антителата против разновидността на ковид Омикрон остават постоянни четири месеца след третата доза от имунизацията Pfizer/BioNTech.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР