[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКитай тества АI обучителиДесетки милиони китайски ученици

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКитай тества АI обучителиДесетки милиони китайски ученици
Коментари Харесай

4+1 | За експеримента на Китай с AI обучители, как оценяват сайтовете с фалшиви новини и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Китай тества АI обучители

Десетки милиони китайски възпитаници към този момент се образоват от изкуствен интелект по един или различен метод. Това е най-големият опит с AI в образованието в света, като резултатите още изобщо не са ясни. Китайското държавно управление предизвиква открити компании и стартъпи да създават просветителни логаритми, които към този момент интензивно конкурират частните учители, а в даден миг може да заменят и доста учители в класната стая. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Как оцеляват уеб страниците за дезинформация
Сайтовете за подправени вести процъфтяват без значение от битката на Европейската комисия против тях. Извън успеваемостта на ограниченията на Европейски Съюз, една от основните аргументи за това е, че към 20 хиляди уеб страницата печелят по над 200 млн. $ годишно от реклама. Въпреки таговете за дезинформация в тези уеб сайтове се появяват реклами на компании като Opel и Deutsche Telekom заради известността на автоматизираното програмирано рекламиране. Прочетете повече тук.

Първият тест на личността
Първите проби на личността са извършени по време на Първата международна война. По време на войната шокът от бойното поле, по-късно прочут като посттравматичен стрес, изпраща към 15% от английските бойци назад у дома. Така се стига до известната в Съединени американски щати концепция да се сформират проби на личността, с които да се извадят от описите с бойци тези, които биха били податливи към бойния потрес. Не е ясно до каква степен тези проби са били сполучливи, само че самото им сформиране стартира традицията с тестванията на личността в логиката на психиката. Прочетете повече тук.

Проблемът с електрическите коли
За миналата година броят продадени електрически коли в Съединени американски щати е едвам 2% от общия размер - това насочва и към проблемите с разказа, че битката с климатичните промени минава през допустимо най-бързо прекосяване към 100% електрически коли. За задачата обаче ще са нужни великански дотации, също така производството на електрически коли е ресурсно интензивно, а производството на електрическата енергия, от която се нуждаят тези коли, изобщо не е напълно зелено. Едно допустимо и много по-лесно начално решение е всички да карат с една концепция по-малко всеки ден - постижимо, само че и непопулярно. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Историите, които си описваме за успеха над гибелта

Човечеството постоянно е изпитвало компликация с концептуализацията на гибелта. От една страна, знаем, че някой ден няма да ни има, само че, въпреки това, даже след гибелта желаеме да си се представим сякаш сме там като наблюдаващи. Психологът Стивън Кейв назовава това " парадокса на смъртността ". Според него тъкмо този абсурд е една от водещите аргументи за раждането на религията. Кейв също счита, че всички човешки легенди, религиозни или не, за безсмъртието, могат да бъдат приспаднати към 4 базови истории за живота след гибелта. Можете да слушате диалог с Кейв тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР