Певицата Мария Илиева пожелава успех на . Тя публикува снимка

...
Певицата Мария Илиева пожелава успех на . Тя публикува снимка
Коментари Харесай

Мария Илиева пожелава успех на турнето “Женитба по обяви”

Певицата Мария Илиева пожелава триумф на. Тя разгласява фотография с един от основните герои Тончо Токмакчиев и посъветва сънародниците ни да се насладят на “доза първокласен комизъм и доста гений ”.



Едни от най-обичаните български артисти, познати от малкия екран, киното и театъра – Албена Колева, Тончо Токмакчиев и Валентин Танев към този момент са в Чикаго, откъдето потегля турнето в Съединени американски щати и Канада със спектакъла „ Женитба по разгласи “ на най-популярния хърватски драматург и текстописец Миро Гавран.

„ Женитба по разгласи “ е невероятна ситуационна комедия, посредством която се разкрива ориста на трима самотни хора, решили посредством разгласи да намерят своята половинка в живота. Героите може да са смешни, тъжни, комплицирани, само че в никакъв случай неискрени. Ситуациите, в които попадат, а и те самите основават, са нелепи, неуместни и крайни. Емоционални, разтърсващи обстановки, в които

публиката ще се забавлява и претърпява орисите на героите
които са подготвени на всичко, с цел да не са сами.
ТУРНЕТО В ДАТИ
1 октомври, събота – Чикаго, 2 октомври, неделя – Монреал, 7 октомври, петък – Торонто, 8 октомври, събота – Сан Франциско/Сан Матео, 10 октомври, понеделник – Сиатъл,11 октомври, вторник – Лас Вегас, 13 октомври, четвъртък – Ванкувър, 15 октомври, събота – Нейпълс, 16 октомври, неделя – Бостън, 
Постановката третира безконечната тематика за самотата. Неслучайно Борислав Чакринов, шеф на трагичния спектакъл „ Адриана Будевска “ в Бургас, споделя: „ Женитба по разгласи “ е една сериозна комедия. В нея по магически метод се преплитат откровен смях, сълзи и завършения, които са сътворени от доста откровени герои. “
 Комедията „ Женитба по разгласи “ идва на турне в Съединени американски щати и Канада
Комедията „ Женитба по разгласи “ идва на турне в Съединени американски щати и Канада

Творбите на Миро Гавран са преведени на 38 езика, а министър председателите на неговите драми и комедии са над 300 в целия свят. Той е единственият жив европейски драматург, на чието творчество е отдаден фестивал – “Гавранфест ”, който започва в Търнава, Словакия, през 2003 година, през 2013 година се мести в Краков, Полша, а от 2016 година се организира в чешката столица Прага.

Постановката на “Женитба по разгласи ” е на Валентин Танев, който си партнира с актьорите Албена Колева и Тончо Токмакчиев.

За Валентин Танев това е седмо зрелище като режисьор. „ Това не беше моя фантазия, по-скоро сътрудниците ме убедиха да го направя “, споделя Танев.

Ситуацията в пиесата „ Женитба по разгласи “ е последна, само че това не пречи на смеха. „ Публиката ще се забавлява и учи от държанието на героите, подготвени на всичко, с цел да не са сами “, показа режисьорът на постановката Валентин Танев.

Два часа смях и обич до сълзи,
театър, който като че ли минава на един мирис.
Макар че в тази режисура се приказва за самотата на хората, един от най-големите проблеми на актуалния ни свят, не липсват прочувствени, неуместни и съвсем нелепи и комични обстановки.

“В тези хора можеш да познаеш приятеля си, непознатия от улицата, даже и самия себе си ”, разясни режисьорът артист Валентин Танев. Именно това го е предизвикало да режисира творбата на Миро Гавран. Той добави, че е доста прелестно да работи и с сътрудниците си Албена Колева и Тончо Токмакчиев. “С Тончо се познаваме още от “Ла страда ”, “Улицата ”, “Мармалад ” и други. С Албена също съм играл в много спектакли ”, добави Танев.

Смях, сълзи и завършения на трима доста откровени герои… Не пропускайте това неповторимо прекарване с тримата обичани български неповторими артисти!

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР