Възпитаниците на българското училище ,,Св. св. Кирил и Методий в

...
Възпитаниците на българското училище ,,Св. св. Кирил и Методий в
Коментари Харесай

“Заедно на Коледа”: Първо коледно тържество след пандемията за учениците на БУ “Св. св. Кирил и Методий” в Лос Анджелис

Възпитаниците на българското учебно заведение,,Св. св. Кирил и Методий ” в Лос Анджелис за първи път след три годишно спиране си пожелаха радостни празници с коледното празненство,,Заедно на Коледа ”.

Коледна магия и празнично въодушевление витаеха през целия ден до момента в който децата трескаво украсяваха и правеха последни подготовки в препълнената зала на самото празненство.

Деца, учители и родители работиха старателно с цел да сътворят един ярък и запаметяващ се празник. Гости на тържеството бяха разчувствани родители, баби и дядовци, другари и обичаният на всички Дядо Коледа.

Много прочувствено и въздействащо беше откриването с осъществяване на,,Аве Мария “ на цигулка от Тео. Топли поздравления за здраве и благоденствие към всички присъстващи насочи консул Райко Дундалов, Борда на организациите BACEF, BACES и управлението на учебното заведение.



Първи на сцената излязоха джуджетата от детската градина, които с песничка и танц поканиха
обичания Дядо Коледа, който и тази година дойде в точния момент и ги зарадва.


А по-късно при тях дохвърчаха прелестните снежинки от 1 и 2 клас, които танцуваха хубав,,Валс на снежинките‘‘.



За празничната атмосфера способстваха музикалните осъществяванията на Иви – флейта, Кали – тромпет и на пиано – Сашо и Мишо. Габи и Мони от 5 клас забъркаха,,Коледна магия‘‘ за всички в залата.

А по какъв начин се чества Коледа по света описаха посредством викторина учениците от 4 и 5 клас.

Виви от 5 клас развълнува с осъществяванията на песните,,Бяла Коледа‘‘ и,,Коладе, ладе‘‘.

Рождество Христово и Коледа народът ни свързва с доста традиции и обичаи за здраве, благодат и шанс. И тази година коледарската тайфа навести дома с цел да благослови за здраве и благодат. Коледарите пяха и завъртяха буенека, а стопаните им благодариха и надариха с кравайчета.



Българската национална ария и танц участват непроменяемо във всеки празник на народа ни. Намериха особено място и в поздрава с,,Шопски танц‘‘ от децата на танцова група,,Хоп троп‘‘ и,,Петрунино хоро‘‘ от танцьорите на,,Хоротропци‘‘.



Песента,,Коледен звън‘‘ в осъществяване на всички деца и учители със специфичното присъединяване на Свилен Камбуров докосна всички сърца, накара и родители и посетители да припяват,,Коледа, Коледа, Коледа “ и провокира бурни овации и страсти в залата.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР