Българин, живеещ в Атланта, почина при тежка катастрофа с камиона

...
Българин, живеещ в Атланта, почина при тежка катастрофа с камиона
Коментари Харесай

Българин почина в катастрофа с камиона му в Тексас

Българин, живеещ в Атланта, умря при тежка злополука с камиона си в Тексас. Причината за гибелта му обаче към момента не е ясна.

Камионът на 63-годишния Николай Видинлиев се обърнал, откакто наподобява, че той не съумял да вземе завой на автомагистралата I-10 сред Ван Хорн и Пекос в Тексас в петък следобяд.

При случая се обръща каросерията на камиона и от него се разпиляват контейнери с токсични и взривоопасни химикали, които Видинлиев е превозвал със себе си. Това са били съставки за гориво за самолети и амоняк.

Инцидентът затваря автомагистралата за близо 10 часа, а първите пристигнали на мястото служители на реда са обгазени и интервенцията се бави, до момента в който дойдат специфични HAZMAT екипи. На мястото на случая работят шерифите от Кълбърсън каунти, Тексаската работа за социална сигурност и пожарната от Ел Пасо, макар че регионът не е в тяхната пълномощия, само че оказват помощ.

Засега обаче не е ясно каква е повода за гибелта на Видинлиев, както и има спорна информация по кое време е настъпила тя. Властите проверяват дали злополуката е вследствие на медицински проблем като сърдечен удар или инсулт, настъпил преди този момент, или гибелта е породена от удара и последвалото обгазяване. Изглежда, че времето не е било фактор за случая, а Видинлиев е тръгнал сутринта от Сан Антонио, откакто е нощувал там. В момента управляващите изчакват резултатите от аутопсията.

Николай Видинлиев е един от по-старите имигранти в Атланта. Роден в Пловдив, емигрира във втората половина на 90-те години със фамилията си, а сънародниците ни в града го назовават Чироса. След себе си оставя брачна половинка и две дъщери от първия му брак.

В момента те имат потребност от поддръжка, с цел да пренесат тялото на Видинлиев в България, каквото е било неговото предпочитание.

Ако вие желаете да помогнете, може да го извършите в GoFundMe

Близки и другари ще се сбогуват с него на 1 октомври, събота, от 2 РМ в църквата St Mary of Egypt Orthodox Church (1765 Woodstock Road, Roswell, GA 30075).
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР