Олаф Шолц - кандидатът за канцлер на германските социалдемократи, ще

...
Олаф Шолц - кандидатът за канцлер на германските социалдемократи, ще
Коментари Харесай

Олаф Шолц ще търси коалиция със Зелените и Социалдемократите в Германия |

Олаф Шолц - претендентът за канцлер на немските социалдемократи, ще се опита да образува коалиция със Зелените и Свободните демократи, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Пред партийната централа в Берлин той съобщи, че е получил мандат да води идващото държавно управление, откакто стана ясно, че партията му печели изборите в Германия, въпреки и с дребна преднина. 

Шолц, посрещнат с овации и букети от червени и бели цветя, акцентира, че гласоподавателите ясно са посочили на консерваторите на канцлера Ангела Меркел, че е пристигнало време да отидат в съпротива след 16 години на власт.

" Гласоподавателите се показаха доста ясно. Те споделиха кой би трябвало да образува идващото държавно управление. Те укрепиха позициите на три партии - социалдемократите, " Зелените " и Свободната демократическа партия и затова това е ясният мандат, даден от жителите на тази страна - тези три партии би трябвало да образуват идващото държавно управление ", съобщи претендентът на социалдемократите.

На  социалдемократическа партия получи 25,7 % от гласовете, а християндемократите от ХДС/ХСС - 24,1%. Това са най-лошите резултати на избори за Бундестаг в историята на християндемократите, означават локални медии.

Трети са Зелените с 14,8 %. Свободната демократическа партия получи 11,5 %, " Алтернатива за Германия " - 10,3%, а Левицата 4,9 на 100. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР