Певицата Ариана Гранде оглави престижната седмична класация Топ 200 на

...
Певицата Ариана Гранде оглави престижната седмична класация Топ 200 на
Коментари Харесай

Ариана Гранде оглави Билбордза албуми със стрийминг рекорд

Певицата Ариана Гранде оглави влиятелната седмична ранглиста Топ 200 на "Билборд " за албуми със стрийминг връх, заяви уеб сайтът на изданието.

По данни на Нилсен Мюзик от новия албум "Thank U, Next " на Гранде за интервала на отчитане са продадени 360 000 албумни единици.

Дискът отбелязва най-солидни едноседмични продажби за поп албум от над една година, откогато през декември 2017 година Тейлър Суифт оглави класацията с 1,24 милиона продадени единици от тавата ѝ "Reputation ".

"Thank U, Next " е четвъртият албум на Ариана Гранде, оглавил влиятелния чарт, и вторият с сходно достижение в границите на по-малко от шест месеца. С предходната си тава "Sweetener " певицата се нарежда на върха преди пет месеца и 22 дни. Подобен къс интервал сред два албума на една и съща изпълнителка, заемали първото място, не е регистриран от 1974-1975 година Тогава Оливия Нютън-Джон съумява да покори върха с албумите си "If You Love Me Let Me Know " и "Have You Never Been Mellow " в разстояние на пет месеца и три дни.

С "Thank U, Next " Ариана Гранде отбелязва едноседмичен стрийминг връх за поп албум и албум на изпълнителка. От продадените 360 000 албумни единици, 228 000 са еквивалентни единици, равняващи се на 307 милиона аудио стрийминга по поръчка. Така Гранде усъвършенства върховете за поп албум на Ед Шийран с ": " (Divide) (126,7 милиона аудио стрийминга по поръчка) и за албум на изпълнителка на Карди Би с "Invasion of Privacy " (202,6 милиона аудио стрийминга по поръчка).

Постижението на Ариана Гранде е впечатляващо, като се има поради превъзходството на хип-хопа в продажбите на албуми в Съединени американски щати. От 20-те седмици с най-солиден стрийминг за албум, "Thank U, Next " е единственият план, който не е в жанр хип-хоп.



Второ място при новата класификация с 49 000 продадени единици заема саундтракът към кино лентата "Роди се звезда " с Лейди Гага и Брадли Купър. Следва саундтракът към кино лентата "Бохемска рапсодия " с 48 000 продадени единици.

Челната петица в албумната ранглиста Топ 200 на "Билборд " се добавя от първенеца от предходната седмица Ей Буги Уит Да Худи с тавата "Hoodie SZN " (43 000 продадени единици) и от рапъра Пост Малоун с "Beerbongs & Bentleys " (39 000 продадени единици).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР