Певецът, автор на песни,китарист и цигулар Чарли Даниълс, който бе

...
Певецът, автор на песни,китарист и цигулар Чарли Даниълс, който бе
Коментари Харесай

Почина кънри-рок пионерът Чарли Даниълс

Певецът, създател на песни,китарист и цигулар Чарли Даниълс, който бе доста известен през 70—те и 80—те години със сливането на обичайната кънтри музика и южняшки рок, е умрял в понеделник след инсулт в Нашвил, Тенеси. Той беше на 83 години.

В началото на кариерата си се утвърждава като студиен музикант в Нашвил, не след дълго стартира да се включва в турнетата на реализатори като Боб Дилън и Ленард Коен. А когато събира лична група “Чарли Даниълс бенд ”, с която записва няколко сингъла за Epic Records - „ Uneasy Rider “, „ The South`s Gonna Do It Again “, „ Long Haired Country Boy “ - притегля вниманието и на тези почитатели кънтри музиката, които харесват и рокендрол. 

Дългосрочните му професионални връзки с Epic Records започват през 1974 година Скоро лейбълът сполучливо го пласира на пазара на почитателите на южняшкия рок, които познават Даниълс от страничната му работа с “Маршал Тъкър Бенд ”. В средата на 70-те “Чарли Даниълс бенд ” към този момент са една от най-хубавите пътуващи групи в страната.

Неговото най-незабравимо осъществяване е „ The Devil Went Down to Georgia “, фолк приказка, по-скоро разказана, в сравнение с изпята, която дава опция на Даниел да блесне като виртуоз на цигулката. В тази ария самият Сатана посещава Джорджия и провокира момче на име Джони на музикален дуел: в случай че Джони свири по-добре от дявола, той ще получи златната му цигулка, само че в случай че загуби, дяволът ще вземе душата му… 

Сингълът се изкачи до №1 в кънтри класацията и №3 в класацията за поп музика през 1979 година След това влезе и в мултиплатинения саундтрак на кино лентата „ Градски каубой “ от 1980 година и завоюва премия „ Грами “ за най-хубаво кънтри вокално осъществяване, което оказа помощ на албума „ Million Mile Reflections “ да влезе в Топ 5 на поп албумите. 

В по-късните си години Даниъл продължи да свири същата музика, само че постоянно ставаше обект на разногласия и нападки, поради радикализацията на политически му, националистически възгледи. Последният му шлагер в Топ 20, “Simple Man “, стигна до № 12 през 1989 г. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР