Петролносините крила на пеперуда лястовича опашка, меката козина на гигантски

...
Петролносините крила на пеперуда лястовича опашка, меката козина на гигантски
Коментари Харесай

Изключителни изображения в близък план показват насекоми, както не сте ги виждали досега

Петролносините крила на пеперуда лястовича опашка, меката четина на великански патагонски бръмбар и маслените петна на божа краставица - това са единствено част от детайлите, уловени от английския фотограф Левон Бис в нова книга, която документира изгубването на насекомите.

" Изчезнали и застрашени: инсекти в заплаха " е взаимен план на Бис и Американския природонаучен музей (AMNH). В него са показани фотоси на 40 типа инсекти, които са уязвими, застрашени или към този момент изчезнали. Ето някои от тях:

 width=

Тази фотография на гигантския патагонски бръмбар е една от обичаните на Бис в серията. Фокусирайки се върху долната страна, той демонстрира области от насекомото, които хората нормално не виждат. " Това е необикновен облик, който се изправя пред фена ", споделя той.

Популациите на пчелите, които произлизат от южната част на Южна Америка, са намалели внезапно, откогато фермерите са въвели опитомени европейски черни пчели, с цел да подкрепят опрашването на културите. Левон Бис/Американски природонаучен музей.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР