Петролните фючърси поскъпват с над 2% към най-високи ценови нива

...
Петролните фючърси поскъпват с над 2% към най-високи ценови нива
Коментари Харесай

Ръст на петролните цени към най-високи нива от края на 2018 г.



Петролните фючърси нарастват с над 2% към най-високи ценови равнища от повече от две години насам предвид на засилващите се упования за увеличено ползване на скъпото гориво, като вниманието на вложителите е ориентирани към днешната среща на формата " ОПЕК + ".

Фючърсите на петрола Брент с доставка през август нарастват с 2,1% към Щатски долар 71,00 за барел за пръв път от ноември 2018 година, до момента в който юлските фючърси на американския лек недопечен нефт WTI нарастват с 2,75%, надвишавайки Щатски долар 68,00 за барел за пръв път от средата на октомври 2018 година

Подкрепа за продължаващото ценово възходящо придвижване не престават да оказват упованията за по-силно повишаване на търсенето по отношение на предлагането на нефт през летния сезон на пътуванията в Съединените щати, които са главен петролен консуматор в света.

Анализатори показват, че облекчаването на противоепидемичните ограничаващи ограничения и засилващата се икономическа интензивност, дружно с усъвършенстваните вероятности за рестартиране на световните пътувания, би трябвало да усилят търсенето на нефт в международен мащаб.

Днешните солидни стопански данни за, и Англия също способстват за повишаването на петрола, макар че вниманието е ориентирано основно към идната виртуална среща на водещите петролни производители, известни като " ОПЕК + ".

По-късно във вторник Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, отпред с Русия, евентуално ще реализиран единодушие да продължат с политиката на последователното разхлабване на контрактуваното преди повече от година взаимното лимитирано произвеждане, балансирайки сред предстоящото възобновяване на потреблението и възможното повишаване в скоро време на иранското петролно произвеждане.

През април групата " ОПЕК + " реши да усили пазарното петролно предложение с общо 2,1 млн. барела дневно през интервала от май до юли, като това съглашение най-вероятно ще бъде доказано на днешната виртуална среща.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР