Петролните фючърси поскъпват към многогодишни върхове, след като Съвместната комисия

...
Петролните фючърси поскъпват към многогодишни върхове, след като Съвместната комисия
Коментари Харесай

Петролът поскъпва към многогодишни върхове, тъй като "ОПЕК +" ще увеличи само слабо добивите



Петролните фючърси нарастват към многогодишни върхове, откакто Съвместната комисия за наблюдаване (JMMC) във формата " ОПЕК + " предложи на членовете на картела да се придържат към към този момент контрактуваното единствено едва нарастване на добивите на нефт с 400 хиляди барела дневно през месец ноември, оповестяват организации Ройтерс и ТАСС.

Това предложение е реалност макар апелите за по-голямо повишаване на петролното произвеждане, целящо да ограничи дефицита и да докара до поевтиняване на значимата енергийна суровина.

След новината петролът вид Брент нарастна с към 2% към 80,80 $ за барел, достигайки най-високо ценово равнище от октомври 2018 година

Американският лек недопечен нефт WTI нараства с близо 3% към 78,20 $ за барел, надишвайки ценовото равнище от 77 $ за пръв път от далечния ноември 2014 година

Графика на американския лек недопечен нефт / $



Междувременно ОПЕК удостовери, че ще усили месечното общо произвеждане на нефт с 400 000 барела дневно за ноември.

Следващата среща във формата " ОПЕК + " ще се организира на 4 ноември.

Организацията на страните експортьорки на нефт, взаимно с Русия и други техни съдружници, известни като " ОПЕК + ", се намира под напън от страна на огромните петролни консуматори, като Съединени американски щати и Индия, да усилят по-съществено доставки, с цел да лимитират растящите цени, които през тази година скочиха с към 50%.

Комитетът на " ОПЕК+ ", прочут като JMMC, който след петролните пазари, организира в понеделник онлайн диалози преди идната среща на министерско равнище.

През юли " ОПЕК + " се съгласи да усили взаимното произвеждане с по 400 хиляди барела на месец минимум до април 2022 година, с цел да компенсира контрактуваното по време на най-тежката Covid рецесия редуциране на петролните положителни, което все още е в размер на 5,8 млн. барела дневно.

Източниците на Ройтерс и ТАСС оповестиха, че през днешния ден техническата комисия към " ОПЕК + " е предложила петролният картел да се придържа към към този момент съществуващата негова политика.

" Има апели за увеличение на производството от страна на " ОПЕК+ ", уточни преди срещата източник на Ройтерс, който обаче добави: " Ние се опасяваме от четвъртата вълна на ковид и заради това нямаме предпочитание за предприемане на по-големи ходове ".

През предходната седмица пък върховен представител на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън се срещна в Риад с престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, като той  съобщи, че цените на петрола са " притеснителни ". Индия, различен огромен консуматор на нефт, пък настоя за повече доставки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР