Петролът продължава да поскъпва в сряда след данни на Американския

...
Петролът продължава да поскъпва в сряда след данни на Американския
Коментари Харесай

Петролът скочи с 11%

Петролът продължава да нараства в сряда след данни на Американския петролен институт (API) за спада в запасите от суровината в Съединени американски щати, написа money.bg.

В предходните две сесии цените на петрола се покачиха с 11%, първо, с помощта на новината за успеха на Джо Байдън на президентските избори в Съединени американски щати, второ, поради новината за сполучливото тестването на ваксина против COVID-19 от американска компания Pfizer Inc. и немската BioNTech.

Повишаването на цените на петрола продължава, макар обстоятелството, че честотата на коронавирусната зараза към момента пораства, както в Европа, по този начин и в Съединени американски щати, и се вкарват нови ограничаващи ограничения, написа Bloomberg.

Цената на януарските фючърси за нефт Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта (9,18 часа българско време) е 44,29 $ за барел, което е с 0,68 $ по-висока от края на предходната сесия. В резултат на търговията във вторник тези контракти нарастнаха с $1,21 (2,9%).

В същото време декемврийските фючърси за американскиясуров нефт WTI при електронна търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) костват 41,04 $ за барел, което е с 0,67 $ по-високо от равнището в края на предходната сесия. Във вторник тези фючърсите нарастнаха с 1,07 $ (2,7%).

"Зашеметяващият растеж на рисковия вкус през последните няколко дни се дължи на очакванията за бъдещето, само че не и на актуалната действителност, че обстановката с ковид се утежнява от двете страни на Атлантика ", сподели Вандана Хари, създател на Vanda Insights в Сингапур

Според данните на API, запасите от петрол в Съединени американски щати предходната седмица са намалели с 5,15 милиона барела, запасите от бензин - с 3,3 милиона барела, а на дестилатите - с 5,62 милиона барела.

Официалният отчет на Министерството на енергетиката ще бъде оповестен в четвъртък, защото Съединени американски щати честват Деня на ветераните в сряда (борсите са отворени). Анкетираните от Bloomberg анализатори осреднено чакат спад в запасите с 1,9 милиона барела.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР