Петролът поскъпна в сутрешната търговия в сряда в Азия, наваксвайки

...
Петролът поскъпна в сутрешната търговия в сряда в Азия, наваксвайки
Коментари Харесай

Цената на петрола леко се покачи

Петролът нарастна в утринната търговия в сряда в Азия, наваксвайки поевтиняването с 1 % от преходната сесия, като растежът на цените е повлиян от спекулациите за ново редуциране на добивите поради намаляващото търсене на фона бързото разпространяване на китайския ковид, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки "Ройтерс ".

Сортът Брент от Северно море, чиято цена е референтна за Европа, нарастна с 44 цента до 54,40 $ за барел, а американският лек недопечен нефт прибави 42 цента и един барел се търгуваше за 50,03 $ в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса.

От през вчерашния ден Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и сътрудниците й, отпред с Русия, обединени в групата ОПЕК+, разискват във Виена на експертно ниво въздействието на вирусната зараза върху търсенето на суровината в международен мащаб.

Производителите обмислят да съкратят в допълнение добива и да изтеглят за февруари мартенската си среща.

При тези цени скоро ще стартира понижаване на производството и вложенията в първични материали, предизвести "Мудис аналитикс " (Moody's Analytics).

Средната цена на петрола на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) през вчерашния ден се намали до 54,66 $ за барел, осведоми през днешния ден на уеб страницата си картелът.

Добивът на нефт в Либия е намалял с три четвърти

В понеделник един барел от кошницата на ОПЕК се търгуваше за 55,51 $.

Историческият най-много за "кошницата на ОПЕК " е цената от 140,73 $ за барел, регистрирана на 3 юли 2008 година.

Цената на барел нефт се дефинира посредством извеждане на междинна аритметична големина от котировките все още на закриване на търговията с всички сортове от "кошницата на ОПЕК " предходния работен ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР