Петролът поевтинява с 5% по време на търговията в понеделник

...
Петролът поевтинява с 5% по време на търговията в понеделник
Коментари Харесай

Спад на петролните цени с 5% след решението на "ОПЕК +" за постепенно повишаване на производство



Петролът поевтинява с 5% по време на търговията в понеделник след решението на " ОПЕК + " от предходната седмица да стартира последователно да усилва производството от май и индикациите за по-голямо предложение на значимата енергийна суровина от страна на Иран.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през юни се намаляват с 4,8% към Щатски долар 61,75 за барел, до момента в който фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI с доставка през май поевтиняват с над 5% към Щатски долар 58,30 за барел. Това са най-ниските петролни цени от 23-ти март насам.

Рязкото поевтиняване на петролните фючърси след тридневния дълъг уикенд за католическия Великден е реалност макар серия данни, показващи мощен отскок на стопанската система на Съединени американски щати и макар упованията за повишаване на потреблението на черното злато през актуалната година.

Миналия четвъртък Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници отпред с Русия, известни като. В същото време Саудитска Арабия реши последователно да анулира независимо взетото решение за редуциране на производството с 1 млн. барела дневно, а членът на ОПЕК - Иран, който беше освободен от взаимното съглашение за ограничение на добивите, също увеличи петролното си произвеждане

Анализаторите показаха, че има признаци на увеличени доставки на ирански недопечен нефт макар глобите на Съединени американски щати, като изследване на Ройтерс демонстрира, че иранските доставки са се нараснали с 210 000 барела дневно до приблизително 2,3 милиона барела дневно през март.

Нещо повече, това се случва когато Съединени американски щати и Иран се приготвят да стартират непреки договаряния, ориентирани към евентуалното възобновяване на така наречен иранска нуклеарна договорка.

Междувременно " Файненшъл таймс " заяви през уикенда, че Китайската национална банка е инструктирала задгранични и локални кредитополучатели да поддържат растежа на заемите през първото тримесечие на почти същото равнище от предходната година, в случай че не и по-ниско.

" Това не е добра вест, защото може да навреди на възходящия стоков цикъл и цените на петрола могат да реагират неподходящо на този подтик “, съобщи Стивън Инес, основен пълководец на световните пазари в компанията Axi.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР