Петрола база в град Шахтьорск в окупираната от Русия Донецка

...
Петрола база в град Шахтьорск в окупираната от Русия Донецка
Коментари Харесай

Огън в тила на руснаците - украинската армия удари с HIMARS петролна база в Донецка област

Петрола база в град Шахтьорск в окупираната от Русия Донецка област е избухнала в пламъци, откакто е била изумена от ракети на ВСУ, оповестиха източници от администрацията на сепаратистката Донецка национална република (ДНР), предава. Според сепаратистите базата е била изумена с американски ракетни системи за залпов огън HIMARS.
„ В нефтобазата в Шахтьорск е зародил пожар в цистерните вследствие на попадение на снаряди на ВСУ “, удостовери ръководителят на градската администрация на сепаратистките управляващи Александър Шатов в канала си в Телеграм. Той добавя, че на мястото на пожара са изпратени избавителни екипи.

В обществените мрежи се популяризират фотоси и видеозаписи, на които се вижда, че пространството над базата е обхванато от пламъци. Малко по-рано съветските медии, измежду които „ Московски комсомолец “, оповестиха, че Шахтьорск е бил подложен на обстрел с HIMARS. Информацията е от т. н. Представителство на Донецката национална република в Съвместния център за надзор и съгласуваност на въпросите, свързани с военните закононарушения на Украйна “.

Обстрелът е почнал в 18.40 локално време в петък, а ракетите са пристигнали откъм село Константиновка. Руските медии, които пишат за пожара, подчертават на това, че е породен от американски ракети. Мястото на гърмежа се намира на 60 километра от линията на фронта.

Това е вторият удар по цистерни с гориво в региона на Шахтьорск за към месец. На 26 октомври в региона на жп гарата Постниково изгоряха 15 железопътни цистерни с гориво, а огънят се трансферира върху намиращите се към жп линията здания. Ден по-късно бяха изумени четири цистерни с топливо и три резервоара в петролната база.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР