Петра Влъхова (Слвк) спечели първия слалом от новия сезон в

...
Петра Влъхова (Слвк) спечели първия слалом от новия сезон в
Коментари Харесай

Словачка победи Шифрин при завръщането ѝ на пистата

Петра Влъхова (Слвк) завоюва първия слалом от новия сезон в алпийските дисциплини на ските при дамите. Носителката на Световната купа в най-техничната дисциплинираност победи на надпреварата в Леви (Фин) с комбинирано време от двата манша 1:50,11 мин.

На втора позиция приключи трикратната носителка на огромния Кристален глобус и една от най-успешните състезателки на слалом Микаела Шифрин (САЩ) с закъснение от 18 стотни. За американката това беше първи старт след февруари, когато тя краткотрайно се отдръпна от пистата поради неочакваната гибел на татко си.

Третото място на почетната стълбичка през днешния ден извоюва Катарина Линсбергер (Ав) с пасив от 0,57 сек. по отношение на победителката. В Топ 5 влязоха и две швейцарки - Венди Холденер (+1,35) и Мишел Жезен (+1,41). Актуалната носителка на Световната купа Федерика Бриньоне (Ит) не съумя да финишира във II манш.

След първите две надпревари за 2020/2021 година отпред в генералното класиране е Влъхова със 160 т., следвана от Марта Басино (Ит) със 113 и Жезен с 95. Утре в Леви ще се организира втори слалом при дамите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР