Петра Квитова откри победоносно сезона си на трева. Чехкинята нагледно

...
Петра Квитова откри победоносно сезона си на трева. Чехкинята нагледно
Коментари Харесай

Тревен мастърклас: Квитова не отпусна нито сет на бивша номер едно и продължи напред в Берлин

Петра Квитова откри победоносно сезона си на трева. Чехкинята образно сподели за какво е двукратна шампионка на Уимбълдън, откакто надигра своята сънародничка Каролина Плишкова с 6:3 6:4 на старта на WTA 500 надпреварата в Берлин. Припомняме ви, че Квитова значително изненадващо победи с купата в Маями преди два месеца и половина, което беше първи трофей от сходен сан за нея през последните пет години, само че след това получи травма в региона на десния крайник и не беше печелила мач от този момент насам. Днес обаче 33-годишната състезателка изглеждаше още веднъж в топ форма и не остави никакви шансове на някогашната номер едно, с цел да си обезпечи място на 1/8-финалите, където ще премери сили с една всред Надя Подороска и Ребека Масарова. 

Седмата сложена първа трябваше да отразява точка за пробив, само че се оправи с тази нелека задача и и малко по-късно разполагаше с задатък от 3:1. Плишкова обаче нямаше желание да отстъпва толкоз елементарно и можеше ясно да забележим какъв брой добре работят нейните плоски удари върху тревата, като напълно скоро имахме паритет в резултата. За страдание, то тогавашната лидерка в международната класация бързо по-късно се върна към играта, която я беше докарала до нежеланата серия от три поредни загуби и Квитова завоюва всички останали геймове до края на откриващия сет.

Втората част стартира доста решително за непоставената тенисистка, която трупаше директни точки от сервис със забележителна лекост, но още веднъж имаше проблеми със своето неизменност и в последна сметка инкасира брейк в петия гейм, а оттова насетне левичарката държеше крепко самодейността в ръцете си и справедливо доближи до спечелването на срещата.

Seals the deal
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР