Петкратната носителка на Големия кристален глобус Микаела Шифрин постигна първи

...
Петкратната носителка на Големия кристален глобус Микаела Шифрин постигна първи
Коментари Харесай

Шифрин взе втория слалом в Леви за първа победа през сезона

Петкратната носителка на Големия бистър глобус Микаела Шифрин реализира първи триумф за новия сезон в Световната купа по алпийски ски, откакто бе най-бърза във втория слалом в Леви, Финландия.


Вчера американката се размина с подиум, откакто финишира четвърта в същата дисциплинираност, само че през днешния ден тя показва класа, с цел да грабне успеха. Петра Влъхова, която през вчерашния ден завоюва с най-хубаво време и в двата манша, през днешния ден още веднъж бе най-бърза с разлика в първия манш (-0/76 секунди), само че сложена напрегнат от Шифрин във втората част на надпреварата не съумя да приключи втория манш и отпадна. На второ място през днешния ден финишира хърватката Леона Попович, която остана на 18 стотни от Шифрин, а топ 3 добави германката Лена Дюр, която и през вчерашния ден се качи на подиума.

За 28-годишната Шифрин това бе 89-та победа в Световната купа и 54-та в слалома. С днешния триумф тя поведе в класирането за дисциплината със 150 точки, 10 повече от Дюр, а в генералното класиране американката също е първа със 190 точки, 30 повече от Влъхова.

За белия кортеж предстоят две следващи спускания в Цермат (Швейцария) и Червиния (Италия) на 18 и 19 ноември. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР