Петицията ни е на страницата на Европейския парламент и всеки,

...
Петицията ни е на страницата на Европейския парламент и всеки,
Коментари Харесай

“Зелени закони" иска разваляне на сделките за заменки на гори и земи между 2004 - 2007 г.

Петицията ни е на страницата на Европейския парламент и всеки, който желае може да ни поддържа “, съобщи в предаването „ Преди всички “ Вера Стаевска от самодейността “Зелени закони ” във връзка петицията им до ЕП  с искане евроинституциите да подхващат съответни дейности против забавянето от страна на нашето държавно управление на възстановяването  на държавната помощ , дадена на редица предприемачи при подмяна на държавни гори против частни на по-ниски от пазарните оценки.

Действията на правозащитниците са инициирани от това, че  12 години не може да се направи нищо за решаването на един проблем, който министър председателят Бойко Борисов дефинира като „ един от най-големите грабежи по време на прехода “ .

Екологичен потенциал ще я прегледа по този начин или другояче, значимо е да има повече подписи под нея . Не знаем по кое време ще се прегледа от Народното събрание.

Надяваме се хората да ни поддържат. Това е една от най-големите обири в България в интервала сред 2004 - 2007 година от огромните покупко-продажби по заменки . И досега те не са развалени “, уточни още Стаевска.

„ Това беше едно от първите обещания на ГЕРБ , още преди първото им държавно управление да пристигна на власт, само че нищо не е направено.

През 2014 година решението на Европейска комисия е, че това е противозаконна държавна помощ . Съответно страната има два хода  - или да си вземе разликата от непозволено оценен парцел от бизнеса, който е получил тази държавна помощ, или да скапе покупко-продажбите и да си върне самите гори, които е раздало.

 , приказваме за морския бряг, те би трябвало да се върнат. Много от покупко-продажбите би трябвало да се скапват.

За момента имаме единствено две такива развалени покупко-продажби - край Благоевград и Разлог и са върнати за една година едни 80 хиляди лв., колкото е цената на един апартамент. А страната би трябвало да си възвърне 83 млн. лева .

Настояваме за повреждане на покупко-продажбите и за връщане на горите на страната , надлежно на компаниите горите, които те са дали против приемането на, в националните курорти ", разясни Стаевска:

" Ние от самодейността „ Зелени закони “ желаеме явен политически ангажимент от главните партии преди изборите и ги каним на спор на 31 март по шест претенции:
Да има ясни законови правила по кое време една гора към този момент е гора , без значение дали преди този момент е била равнища, второ: проблемите на биоразнообразието / приватизацията на скъпи естествени площи/ трето: да има бърз мораториум върху застрояването на един километър от морето, да се одобряват най-накрая общите устройствени проекти на общините, а също и повреждане на заменките ". Още по тематиката можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР