Петиция за изтегляне на учебно помагало за 6.клас с ЛГТБИ+

...
Петиция за изтегляне на учебно помагало за 6.клас с ЛГТБИ+
Коментари Харесай

Искат изтегляне на учебник с ЛГТБИ+ съдържание за 6. клас

Петиция за евакуиране на образователно пособие за 6.клас с ЛГТБИ+ наличие потегли да се популяризира из обществените мрежи. Повод за това стана сигнал, изпратен на 13.03.2023 година от съдружие " Род ", разказано от тях като „ рисково пропагандно наличие в учебник по предмет „ Човекът и природата “ за 6. клас на издателство „ Просвета “.

Конкретното наличие е на 155 страница в урок N 74 със заглавие “Грижа за растежа и развиването в учебната възраст “. В електронния вид на учебника страница 155 е отстранена., само че хартиеното издание гласи следното:

„ Половото увлечение нормално е ориентирано към представители на противоположния пол. Някои обаче откриват, че имат желания към хора от личния си пол или пък към човеци от двата пола. Понякога са нужни повече време и опит отвън рамките на пубертета, с цел да може младежът да дефинира половата си ориентировка “.

Задача N 3 в същия урок има следното наличие: „ Дискутирайте другите типове полова ориентация… “

От сдружението се обръщат към българските институции, виновни за образованието, националната сигурност и опазването на публичния ред с въпросите по какъв начин наличието е утвърдено и от коя институция, която утвърждава просветителните стратегии и пособия? Пита се още дали са спазени всички условия за надзор и мониторинг на образователното наличие? Има ли напън или лобиране в посока включването на концепциите за нетрадиционна половост в образователни материали?

По случая са сезирани виновните институции Министерство на образованието и науката, Министерство на вътрешните работи и Държавната организация за национална сигурност с настояването на съдружие „ Род “ за незабавна интервенция и евакуиране на посочения учебник от българските учебни заведения.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР