Петима предполагаеми руски киберпрестъпници бяха арестувани през последните девет месеца

...
Петима предполагаеми руски киберпрестъпници бяха арестувани през последните девет месеца
Коментари Харесай

Кои са предполагаемите руски киберпрестъпници, арестувани в Европа?

Петима хипотетични съветски киберпрестъпници бяха задържани през последните девет месеца в Европа при интервенции, инициирани от Съединени американски щати, съобщи АП, представяйки информация за това кои са те, по какъв начин са били хванати и в какво са упрекнати.

Пьотр Левашов е упрекнат от американски прокурори, че е "един от най-известните незаконни спамъри в света ". Специалисти от региона на правоприлагането и сигурността свързват 36-годишния мъж с мрежи от инфектирани компютри, способни да разпращат по над един милиард имейла дневно. Той беше задържан през април в Барселона и се бори против екстрадиция. Съпругата му споделя, че е почтен.

Евгений Никулин е упрекнат от американски прокурори, че е проникнал в компютри на компании от Силициевата котловина, в това число "LinkedIN " и "Dropbox ", през 2012 - почти по времето, когато двете компании оповестиха за огромни хакерски атаки, засегнали десетки милиони консуматори. 29-годишният мъж, който е фен на спортните коли, е дружал с деца на хора от елита на Кремъл, в това число дъщерята на съветския министър на защитата Сергей Шойгу. Той беше задържан в Прага през октомври и сега апелира решението на чешки съд за изгонването му. Русия подаде иск срещу изгонването му, пробвайки се да го докара в родината.

Александър Винник е упрекнат от американски прокурори, че е управлявал огромна биткойн борса, "помогнала за изпиране на незаконни доходи от организации по целия свят ". 38-годишният мъж беше задържан тази седмица в Гърция, до момента в който бил на отмора със фамилията си.

Станислав Лисов е упрекнат от американски прокурори, че е създал злоумишлен програмен продукт, с който е била открадната информация за банкови клиенти и финансови уеб страници и са били нанесени загуби за съвсем 1 милион $ в Съединени американски щати. 31-годишният мъж от съветския град Таганрог беше арестуван в Барселона, до момента в който бил на меден месец. Той споделя, че по-рано е бил нает от софтуерна компания, правила работа за съветското държавно управление. Срещу него се води дело за екстрадиция, по което следва да бъде постановено решение.

Юрий Мартишев е упрекнат от американски прокурори, че е управлявал "услуга за противопоставяне на антивирусни стратегии ", позволяваща на киберпрестъпниците да тестват дали злонамереният им програмен продукт може да бъде блокиран от артикули за компютърна сигурност. 35-годишният мъж беше арестуван през април в Латвия във трен от Русия и екстрадиран в Съединени американски щати. Наскоро той не се призна за отговорен пред съд в щата Вирджиния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР