Петима френски туристи са се изгубили в района на връх

...
Петима френски туристи са се изгубили в района на връх
Коментари Харесай

Спасиха изгубили се в Рила планина туристи

П етима френски туристи са се изгубили в региона на връх Купена в Рила нощес. Това оповестиха от Планинската избавителна работа (ПСС) към Български червен кръст (БЧК).  Оттам прецизираха, че двама души от избавителния екип в Самоков са им оказали подпомагане - намерили са ги и са ги отвели до подслон " Страшно езеро ". В момента туристите се придвижват от " Страшно езеро " към Мальовица и са добре, оповестиха още от ПСС. 

От ПСС предизвестяват, че времето в планините е прохладно, с раздрана облачност, тук-там има мъгла в по-ниските елементи, а температурите варират сред 4 и 10 градуса. Като цяло изискванията за туризъм са положителни, само че хората, избрали планината през почивните дни, би трябвало да сортират деликатно маршрутите си, поучават планинските спасители.  

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) през днешния ден преди обяд над Източна България ще бъде облачно, тук-там - с превалявания, само че до края на деня и там преваляванията ще спрат. В останалата част от страната ще бъде без превалявания, а облачността ще се раздира и понижава до най-вече слънчево време. Ще духа най-вече сдържан северозападен, в източната половина от страната – север-североизточен, вятър. Температурите ще се намаляват и преобладаващите оптимални ще бъдат от 15°-17° в Североизточна България до 23°-24° тук-там в Горнотракийската равнина и в крайните югозападни региони, в София - към 19° .

Над планините в западната част от страната облачността ще се раздра и намалее, а над останалите масиви ще е забележителна и преди обяд към момента тук-там ще има превалявания от дъжд. Ще духа мощен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14° , на 2000 метра - към .

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще бъде най-вече облачно и на доста места ще има превалявания от дъжд. Привечер преваляванията ще спрат и облачността ще стартира да се раздира. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 21° . Температурата на морската вода е 20°-22° . Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР