След урагана Милтън е потвърдена смъртта на най-малко 17 души. Вече

...
След урагана Милтън е потвърдена смъртта на най-малко 17 души.
Вече
Коментари Харесай

Жертвите на урагана "Милтън" в САЩ станаха седемнадесет

След урагана " Милтън " е доказана гибелта на минимум 17 души.

Вече доста организации одобряват дарения в помощ на засегнатите региони във Флорида, някои от които към момента не са се възстановили от предишния преди този момент различен мощен вихър Хелейн.

Ураганът изсипал толкоз доста дъжд над елементи от региона на Тампа Бей се квалифицира като събитие с превалявания 1 на 1000 години.

Броят на клиентите, които към момента са без ток към този момент е единствено 1,9 милиона, само че 260 000 поданици на Санкт Петербург към момента нямат чиста вода и би трябвало да преваряват тази, която употребяват.

Проливните дъждове са довели до разлив на отпадъчни артикули от минната промишленост за които се споделя,че съдържат радий, който се разлага и образува газ радон. Има и други рискови замърсявания.

Ураганите в региона на Флорида предизвикаха освен жертви, опустошения и вреди, само че разпалиха и политическите пристрастености преди президентските избори в Съединени американски щати.

Президентът Байдън упрекна Доналд Тръмп в погрешни изказвания и дезинформация по отношение на " Хелейн " и " Милтън " и даде обещание в неделя да посети засегнатите от бурите региони. На конференция в тази връзка президентът сподели:

" Федералната организация за ръководство при рецесии, Инженерният корпус и Националната армия във Флорида са на място и оказват помощ на щата за почистване на отломките и отпадъците и за отваряне на пътищата и сериозно значимите пристанища. Има най-различни типове парчета и боклуци и ще отнеме доста пари и време, с цел да ги разчистим ".

Джо Байдън сподели още, че е разговарял с голям брой щатски и локални чиновници, в това число с губернатора на Флорида Рон ДеСантис, а запитан дали ще се срещне с него в неделя, той отговари утвърдително.

В същото време президентът прикани законодателите да се върнат във Вашингтон, с цел да одобряват в допълнение финансиране за помощ при бедствия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР