Петима дългогодишни служители на Агенция социално подпомагане-Варна са били освободени

...
Петима дългогодишни служители на Агенция социално подпомагане-Варна са били освободени
Коментари Харесай

Освобождаване без предизвестие вгорчи празниците на дългогодишни служители от Агенция социално подпомагане-Варна

Петима дългогодишни чиновници на Агенция обществено подпомагане-Варна са били освободени без едномесечно предупреждение, научи Varna24.bg .

След спусната заповед от Главна дирекция " Социално подкрепяне " на 22 декември за цялата страна, безработни от 1 януари остават шефът на дирекция " Социално подкрепяне " - Варна, шефът на дирекция " Закрила на детето ", шеф отдел " Хора с увреждания " и двама обществени служащи. Причината за освобождението е пенсионна възраст.

" Тенденция е хора в пенсионна възраст да бъдат освобождавани. Аз самата мислех идната година да се отдръпва от заеманата служба. Но методът, по който това беше направено на 22 декември, в навечерието на празниците, беше извънредно афектиран заради обстоятелството, че в заповедта се показва като период за овакантяване 1 януари. Практиката на всички места е да се даде най-малко месец предупреждение, в което хората да могат да вкарат в работата новите си сътрудници. Всички сътрудници са обезпокоени от обстоятелството, че трима експерти на основни позиции ще бъдат освободени едновременно. Не е ясно по кое време ще бъде извършен конкурс и до каква степен готови ще дойдат новите хора на тези места.

Работя в дирекцията от 1991 година Получавали сме толкоз оценки и грамоти за добре свършена работа с отлични оценки. Сега ни изхвърлят като непотребни движимости и това е унизително и обидно. Всеки ден имаме тежки случаи за решение, които изискват познаване на обстановката. Нужно е опитни хора да вкарат тези, които идват на техните места. Сега това няма по какъв начин да се случи ", показа с болежка за медията ни Ана Конукова, шеф на дирекция " Закрила на детето " във Варна.

Тя добави, че работата при тях е прочувствено натоварена, защото всеки ден се сблъскват с тежки детски ориси. 

Вчера специалистите са решавали случай на настаняване на момче, което остава без покрив над главата си. Ден по-рано са имали подобен случай с момиче, избягало от вкъщи, където е настанено. Наскоро пък е търсено приемно семейство за новородено бебе, изоставено от родителите си след раждането. 

Покрай пандемията са зачестили случаите на деца, изгубили двамата си родители, които са настанени при близки и родственици, които поемат попечителството над тях. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР