Петгодишното дете от Пловдив, жестоко малтретирано от родната си майка

...
Петгодишното дете от Пловдив, жестоко малтретирано от родната си майка
Коментари Харесай

Битото момченце от Пловдив е оперирано успешно. Баща му ще се бори за пълни родителски права

Петгодишното дете от Пловдив, грубо измъчвано от родната си майка и нейния другар, беше оперирано през днешния ден. Екип хирурзи от университетската болница " Свети Георги " направиха пластика на главата, където момчето е имало огромна рана, предава Българска национална телевизия. 

Според прокуратурата жестокото пострадване е породено от колегата на майката. Той е в ареста от края на предходната седмица, а майката упрекната в съучастничество беше освободена против подписка.

Детето към момента е под полицейска отбрана и обществена протекция. Неговият биологичен татко, който живее и работи в Германия обаче към този момент се е завърнал у нас и е изискал да поеме грижите за сина си. Търси се опция двамата дружно да бъдат настанени в център от фамилен вид, когато детето бъде изписано.

От година насам биологичният татко и майката са в развой на бракоразвод. Сега бащата прави действия да получи родителските права. Петгодишното дете към този момент е разпитано в наличието на психолог. В показанията си твърди, че е бито както от майка си, по този начин и от нейния другар.

Състоянието на момченцето е повече от внимателно. По думите на юриста му връзката с него е затруднена, тъй като не може да изясни съответно какво се е случило - само че с държанието си дава насоки за следствието.

Операцията на 5-годишното дете е минала сполучливо. В болничното заведение при него дружно със обществения служащ към този момент е и биологичният му татко, който дойде незабавно от Германия.

- Зарадва ли се като видя татко си?

Донка Аргирова - шеф на дирекция " Социално подкрепяне " - Пловдив: Ами зарадвал се е като е видял татко си и това е добър знак, че за детето ще има положително развиване.

В идващите няколко дни момченцето ще остане под наблюдаване. Днес татко му е направил действия да го вземе в Германия. Затова обаче е нужна оценка от обществените служби и правосъдно решение. По информация на Българска национална телевизия детето има двойно поданство.

" Бащата към този момент е подхванал такава мярка и е алармирал още до момента в който е бил в Германия отдел " Закрила на детето ", че той желае напълно да поеме грижата. Мерките за протекция, които отделът е подхванал към сегашния миг, са изцяло съответни ", сподели Даниела Елдърова, юрист на бащата на детето.

Социалните настояват, че не са получвали сигнали за принуждение над 5-годишното дете. Родителите са в бракоразвод и през последните два месеца майката и детето са живеели при новия ѝ другар - 35-годишният Петър Чернев. В края на ноември детето стопира да посещава детска градина. Предполага се, че жестоките пострадвания по главата и лицето са станали в този интервал.

" Един месец от живота на това дете в известна степен може да се каже, че се губи от близките. Какво се е случвало с това дете? Това е нечовешко - не може човек да се държи по този начин с дете ", сподели Васил Попов, юрист на детето.

След информация от РЗИ е открито, че детето не е водено при доктор за обзор. По данни на следствието обвиненият Петър Чернев е купувал медикаменти от аптека, евентуално с цел да го лекуват скрито вкъщи. Обвиняема за систематичното малтретиране на детето е и майката Стела Алексиева, която беше освободена против подписка предходната седмица.

" Преценката на държавното обвиняване е, че тя има съучастническа активност и то като причинител в нанасянето на тази междинна телесна щета ", уточни Бригита Байрякова, прокурор в Районна прокуратура- Пловдив.

От прокуратурата през днешния ден оповестиха, че ще стачкуват освобождението на майката.



 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР