Петер Хупка, CM Lead & Country Manager за Унгария, Прибалтика

...
Петер Хупка, CM Lead & Country Manager за Унгария, Прибалтика
Коментари Харесай

Петер Хупка, GLAMI.BG: Ръстът на онлайн пазаруването ще е дълготраен

Петер Хупка, CM Lead & Country Manager за Унгария, Прибалтика и България : работи в от 4 години и е с повече от 2 години на практика опит в онлайн маркетинга от разнообразно портфолио от пазари. В момента дава отговор за българския и балтийския пазар като управител и началник. Страстта му е онлайн маркетингът, насочен към резултати и стилната промишленост.

За GLAMI

Основана през 2013 година в Чешката република, GLAMI съумя за малко време да се трансформира в световна фешън търсачка, която събира и провежда всичко, обвързвано с модата, на едно място. През 2019 година GLAMI беше приета от Deloitte Technology Fast 50 за 20-тата най-бързо разрастваща се компания в Централна Европа. Днес наброява съвсем 100 сътрудничещи си електронни магазина, които събират в своя азбучник над 550 000 продукта. GLAMI е част от групата Inspigroup, мрежа от фешън уеб страници в 17 страни: България, Чехия, Гърция, Германия, Франция, Словакия, Унгария, Русия, Словения, Испания, Румъния, Турция, Бразилия, Хърватия, Литва, Литва, Латвия.

Г-н Хупка, разкажете ни повече за компанията и нейното основаване?

Модната търсачка и сега е втората най-посещавана фешън дестинация в страната, е учредена през 2013 година в Чехия от Томаш Ходбод and Михал Жирак. GLAMI се стреми да бъде първата стъпка за всеки клиент, който реши да пазари онлайн фешън продукти и нашата задача е да предложим най-персонализирания и проведен фешън азбучник на едно място, където всеки може да го открие. GLAMI започва през октомври 2013 година в Чехия. През 8-те години на своето битие търсачката към този момент участва в Германия, Франция, Русия, Словакия, Румъния, Унгария, Гърция, Турция, България, Хърватия, Словения, Бразилия, Испания, Латвия, Литва и Естония с проекти за прибавяне на още страни в листата скоро.

Какъв растеж на визитите бележите от стъпването си на българския пазар до през днешния ден?

GLAMI се трансформира в доста известна платформа измежду българските онлайн купувачи на фешън продукти още от стъпването си на българския пазар. В момента е вторият най-посещаван фешън уебсайт на пазара съгласно SimilarWeb. Пораснахме доста през 2021 година, съвсем удвоявайки приходите на нашите партньорски електронни магазини от 2020 година насам. Нашата упоритост е напълно скоро да станем най-посещаваната фешън онлайн дестинация в България.



Какво ви отличава от другите онлайн търсачки/магазини за облекла и аксесоари?

На пръв взор GLAMI може да наподобява като следващия електронен магазин. В реалност търсачката свързва по неповторим метод новостта и напредъка, които едно фешън списание би могло да предложи. Пример за това е непосредствените стъпки, които онлайн посетителите могат да създадат, с цел да купят желано облекло от всеки онлайн магазин. Комбинирането на автентично наличие и системи за „ машинно образование “ води до най-персонализираното допустимо извършване на покупки, тъй че всеки да може да открие модата.

От позиция на бизнеса, оказва помощ на електронните магазини да доближат до нови аудитории и да завоюват нови клиенти със профилиран български екип с интернационален опит на 17 пазара.

Кой са най-търсените артикули от българските ви клиенти?

От категориите за дами, максимален растеж на годишна база, е регистриран при портмонетата, якетата, палтата и. От мъжките категории това са ботушите и якетата, с разполагаем трицифрен растеж за категориите и на двата пола. Най-популярната категория са роклите, дамските кецове и мъжките маратонки, които също имат доста висок двуцифрен растеж.



Как се отрази на бизнеса ви рецесията с COVID-19?

От 2020 година насам има изцяло прекосяване към електронната търговия и купувачите в никакъв случай няма да се върнат изцяло към предходните си привички. От наша позиция, като онлайн фешън търсачка, успяхме да реализираме мощно показване на акциите на GLAMI за сътрудниците ни, заради позитивното развиване на пазара. Това, че използваме персонализирани резултати в каталога, за улеснение на нашите консуматори, усили капацитета за преработка в електронните магазини на сътрудниците ни и подкрепя основаването на стратегически партньорства за. Това усили каталога ни от артикули до повече от 1 милион продукти.

Освен това ние успяхме съвсем да удвоим продажбите на нашите сътрудници в България през 2021 година Основната причина е, че пазарът на електронна търговия в България процъфтява. Някои смятаха, че откакто рестриктивните мерки бъдат отстранени, хората ще се върнат към предходното си държание, само че съгласно графиката по-долу това очакване не се извърши. През ноември 2021 година продажбите в профилираните магазини за текстил и обувки бяха даже под равнището на продажбите от 2015 година



В момента виждаме повишаване на доста артикули и услуги. Да чакаме ли цените в GLAMI.bg да се трансформират?

Спрямо нашите вътрешни данни, не виждаме съвсем никаква разлика в цените на закупените артикули на годишно равнище. Но като се вгледаме деликатно в последното тримесечие на 2021 година, се вижда нарастване на междинната стойност на поръчката със 7%. Това частично демонстрира, че има растеж на цените на стилния пазар. Един от факторите е, че магазините като цяло не са имали толкоз високи понижения, колкото в предходни години. Друг фактор е инфлацията. С оглед на макроикономическите данни, българският Национален статистически институт установяват инфлация на 21 ноември на равнище от 1,8% по отношение на миналата година. Засега можем да кажем, че цените са постоянни, само че това е по-скоро резултат от тактиката за доставяне в стилната промишленост, за която сбирките и материалите се приготвят най-малко една година авансово. С повишаването на цените на суровините, (например ) можем да чакаме и нарастване на цените в стилната промишленост през идващите месеци. Това равнище ще се резервира, само че растежът на цените ще се забави с времето, с цел да стане още веднъж постоянен.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР