Петдесетина души сред тях лидерът на АБВ Румен Петков, Светлана

...
Петдесетина души сред тях лидерът на АБВ Румен Петков, Светлана
Коментари Харесай

Р. Петк., Шаренкова и Дърева подивяха, молят Митрофанова да остане

Петдесетина души измежду тях водачът на АБВ Румен Петков, Светлана Шаренкова, публицистът Велислава Дърева се събраха с акция пред Руското посолство в София под наслов " Не сте сами ". Акцията е в поддръжка на изгонените представители от съветското дипломатическо посланичество, както се разбра, не всички от тях дипломати, а и механически личен състав. По-късно те дадоха и конференция в Българска телеграфна агенция.

АБВ упорства да се предложи вид за невъвеждане в извънредно деяние на двете ноти, издадени за експулсиране на съветските дипломати и за полагане на всички старания за гарантиране на националната сигурност на България и Русия, съобщи водачът на АБВ Румен Петков.



Няма решение на Министерски съвет допреди връчване на нотата за експулсиране на съветските депутати от страна на заместник-външния министър, няма и за закриване на нашето генерално консулство в Екатеринбург, изясни Румен Петков.

Внушенията, че Русия ни слага ултиматум са неточни, по думите му.

Безумието на нашето държавно управление е наш проблем и уповавам се до 3-4 месеца казусът да се реши генерално. Не би трябвало да търсим опасност там, където не съществува, сподели Румен Петков.

Журналистът Велислава Дърева добави, че решението за изгонването на съветските дипломати е незначително, нездравословно и взривоопасно. Решението би трябвало да бъде анулирано неотложно, настоя Дърева. Тя настоя да се потърси правосъдна отговорност на премиера в оставка Кирил Петков заради непросветеност, поради превишаване и корист със служебно състояние и власт във щета на България.

Снимки: АБВ
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР