Петънцата, осеяли лицето, деколтето, ръцете и раменете ни говорят за

...
Петънцата, осеяли лицето, деколтето, ръцете и раменете ни говорят за
Коментари Харесай

Когато луничките станат твърде нахални

Петънцата, осеяли лицето, деколтето, ръцете и раменете ни приказват за засилена пигментация. Докато у множеството от нас под въздействие на слънчевите лъчи в повърхностния пласт се синтезира задоволително количество меланин, то в доста светлата, сензитивна кожа се отделя по-малко меланин, който се групира в дребни светлокафяви точици и съвсем не я пази против нездравословните лъчи. Луничките от дълго време не се възприемат като козметичен минус, само че в случай че ви нервират, ви предлагаме няколко скъпи хрумвания за натурална битка с петънцата.

Лосион от глухарче

Ако два пъти на ден се миете с запарка от глухарче, луничките ще избледнеят с времето.

50 г цвят от глухарче

1 л вода

В тенджера заливаме цветчетата със студена вода, кипваме сместа и я варим похлупена 30 минути. Прецеждаме лосиона и го съхраняваме в тъмна бутилка.

Лосион с лимон и глицерин

Всяка вечер, откакто почистите лицето си, третирайте кожата с тампон, пропит с няколко капки от този лосион. Така луничките последователно ще избледнеят.

60 мл алкохол (70%)

60 мл глицерин

250 г мед

сокът на 1 лимон

Смесваме алкохола и глицерина, разбъркваме в тях меда и прясно изцедения лимонен сок и съхраняваме лосиона в тъмна бутилка. Паста от лук и оцет

Тази паста против лунички се подготвя още по-бързо.

1 глава недопечен лук

малко оцет

Накълцваме лука ситно, намачкваме го с вилица и сипваме оцет, до момента в който се получи гъста каша. Вечер я нанасяме с потупване върху проблематичните места.

Горчивият сок и отварата от жълтите цветчета на глухарчето се употребяват също за приготвянето на лосион против лунички.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР