Петъчното утро отново ще започне с кратки мъгли в низините

...
Петъчното утро отново ще започне с кратки мъгли в низините
Коментари Харесай

Времето през уикенда: Температурите скачат до 18 градуса, зимата се завръща в понеделник

Петъчното утро още веднъж ще стартира с къси мъгли в низините и котловините и слънчево време в останалата част от страната. Още преди обяд видимостта на всички места ще се усъвършенства и денем ще се радваме на много слънце и къси заоблачавания от северозапад на югоизток. Вятърът обаче ще се усили изключително в Дунавската низина и Западна Тракия, където скоростта му може да доближава 80 километра в час. Повишението на температурите ще продължи. Минималните към този момент ще са към и даже над нулата, а оптималните ще доближават пролетните 12, 17 градуса. 
Все по-топло става и в планините. Утрешният ден ще премине с доста слънчеви часове и незначителни заоблачавания основно към обяд. И тук обаче чакаме увеличаване напразно, изключително в по-високите елементи на Стара планина и Рила. Максималните температури в зимните ни курорти към този момент ще са много над нулата, само че снежната завивка по ски пистите към момента е към метър. 
Над съвсем цяла Европа се придвижва топъл въздух от Атлантика и температурите са по-високи от нормалните за февруари. След утринните мъгли, на Апенините и Балканите ще е най-вече слънчево. Сутрин показанията на термометрите ще са към нулата, а следобяд - до 15 градуса. 
През почивните дни превалявания у нас не се чакат. Облачността ще е раздрана, намаляваща на моменти и до слънчево, само че ще остане прохладно, изключително в Дунавската низина. Температурите тук-там ще доближават 17-18 градуса.
В понеделник през страната ще премине леден атмосферен фронт. Ще е облачно с превалявания от дъжд, които по здрач в Западна и Северна България ще минават в сняг.
Във вторник до обяд към момента ще превалява едва, само че от север облаците ще стартират да понижават. Температурите още веднъж ще придобият зимни стойности. От сряда ще има повече слънчеви часове. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР