Петъчното и последно за тази седмица пленарно заседание на парламента

...
Петъчното и последно за тази седмица пленарно заседание на парламента
Коментари Харесай

Рашков и Стоилов ще се обясняват пред парламента защо искат отстраняването на Иван Гешев

Петъчното и последно за тази седмица пленарно съвещание на Народното събрание ще стартира с чуване на двама министри от служебното държавно управление, съобщи БГНЕС. Пред депутатите от новосформирания 46-и парламент ще застанат министрите на вътрешните работи Бойко Рашков и на правораздаването Янаки Стоилов, с цел да дадат информация по отношение на импортираното искане за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор .

Предложението за това, бе импортирано до Висш съдебен съвет от правосъдния министър Стоилов, само че построено въз основа на постъпила в средата на този месец информация от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Според тази информация има данни за „ дейности и бездействия на основния прокурор, които съставляват тежко нарушаване на служебните отговорности “, както и дейности, „ накърняващи престижа на правосъдната власт “ .
 С писмо до Висш съдебен съвет: Иван Гешев изиска да бъде оповестен сигналът против него С писмо до Висш съдебен съвет: Иван Гешев изиска да бъде оповестен сигналът против него
С писмо до Висшия правосъден съвет основният прокурор Иван Гешев изиска да бъде оповестен сигналът против него от 11 страници на Бойко Рашк...

Припомняме, че Висш съдебен съвет отхвърли настояването за освобождение на Гешев на съвещанието в четвъртък, което продължи над шест часа. Самият основен прокурор пък го дефинира като „ юридическо нищо “, тъй като имало единствено тълкования, само че не и обстоятелства . В основата на сигнала на Рашков стои изказванието, че основният прокурор непозволено е оповестявал данни от СРС-та. Особено внимание е обърнато и на акцията на прокуратурата в президентството, след която започнаха и митингите предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР