Петъчният блицконтрол, на който в парламента отговарят на въпроси министър-председателят

...
Петъчният блицконтрол, на който в парламента отговарят на въпроси министър-председателят
Коментари Харесай

Цяла сутрин ГЕРБ и ДПС се заяждаха с Кирил Петков

Петъчният блицконтрол, на който в Народното събрание дават отговор на въпроси министър-председателят и неговите заместници, беше трансфорат от опозицията в поредност от безсмислени словесни заяждания с премиера Кирил Петков. Той и вицепремиерът Асен Василев отсъстваха от него, което рядко им се случва, в полза на истината. Оправданието им е, че имат служебни задължения. За ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи това стана благоприятен случай, с цел да нападат водачите на държавното управление.

Началото даде зам.-председателя на Движение за права и свободи Йордан Цонев. След като разбра, че Петков няма да взе участие в контрола, той саркастично означи от трибуната, че министър председателят отбелязва през днешния ден, 1 април, своя професионален празник. „ Има право да го чества и щяхме да го честваме дружно. Даже аз за през днешния ден си купих връзка байдънка ”, насмешливо добави Цонев, сподирен от смеха на съпартийците си.

 „ По-неотложен ангажимент от това да отидеш при началника си, не можеш да имаш. А ние тук сме им началниците ”, причисли се и Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

В отбрана на държавните водачи скочи соцдепутатът Борислав Гуцанов. „ Не мога да схвана каква покруса, когато вашия министър-председател – господин Борисов, в продължение на 4 години никой не можеше да го докара тук, в тази зала, с цел да дава отговор на каквито и да е въпроси ”, обърна се социалистът към герберите, за което получи овации от редиците на болшинството.

Шефът на Народното събрание Никола Минчев даде обещание, че идната седмица ще се провежда съвещание, на което отсъстващите през днешния ден да дават отговор на въпроси.

Опозицията обаче не се смири. Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС разгласи от трибуната, че Петков сега се разхожда в София. Доказателството й бяха фотоси, оповестени в „ антикорупционната търсачка гугъл ” – намек за това, че ръководещите използваха интернет търсачката, с цел да съберат и показват пред прокуратурата медийни изявления за корупцията в страната. Трифонова настоя парламентарното управление да ревизира дали министър председателят е тръгнал към Народното събрание. „ Ако е тръгнал, ще го посрещнем ”, отговори сбито Атанас Атанасов, който водеше съвещанието.

От същите фотоси с незнаен генезис се възползва и Хамид Хамид от Движение за права и свободи, въпреки и с много по-груб звук. „ Моля да се свържете с него, да не се крие като мишка в Министерския съвет. Ако е мъж да пристигна и да дава отговор на българските жители и на народните представители. Стига се е крил! Какво е правил? Вчера чухме, че очевидно е прекалил с нещо ”, надигна глас Хамид от трибуната. „ Надявам се, че е чул, в случай че е по улиците на София ”, загатна Атанасов за несъответствуващия звук на депутата.

Размахвайки копия от въпросните фотоси, трибуната нападнаха Десислава Атанасова и Николина Ангелкова от ГЕРБ-СДС. " Добре, спрете се с тези фотоси! ", не устоя Атанасов. И даде отмора, която желаеха от опозицията.

След като паузата отмина, Никола Минчев изясни, че министър председателят пътува към границата с Турция. Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС присмехулно разяснява, че пътуването на Петков към която и да е граница е притеснително. А Хамид Хамид поиска на контрола да бъде доведена Лена Бориславова - началника на кабинета на премиера. " Тя е същинският министър-председател! ", разгласи той гръмогласно. За което получи наказване " забележка " от ръководителя на Народното събрание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР