Пет язовира на територията на страната преливат контролирано. Това са

...
Пет язовира на територията на страната преливат контролирано. Това са
Коментари Харесай

Преливат пет язовира

Пет язовира на територията на страната преливат следено. Това са „ Камчия ”, „ Студена ”, „ Панчарево ”, „ Пчелина ” и „ Йовковци ”, разгласи зам.-министърът в Министерството на околната среда и водите Илияна Тодорова.

„ Преливането е следено. Речните корита след язовирите са почистени и няма заплаха от разливи. До дни чакаме да прелее язовир „ Асеновец ”, който е напълнен над 98% и бент. „ Боровица ”, който е над 99% ”, разяснява Тодорова пред Нова телевизия.

„ Лошото е, че в този момент се получи нещо неповторимо за последните 15 години, при цялостни язовири имаме бързо топящи се снегове, дъжд и два циклона. Прекарахме към 1 милиарда кубични метра вода през язовирите без никой да разбере. Докъм 15 май ще имаме проблем да донапълним язовирите и да посрещнем всички последващи дъждове без заплаха ”, уточни министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Запълването на язовир „ Копринка ” е на 82%. Той се смята за стратегически, поради това че от него зависи водоподаването за няколко области, главно за Стара Загора. Той цялостни бент. „ Жребчево ”, а оттова водата се влива в „ Овчарица ” и „ Розов бунар ”, които са от голяма важност за работата на енергетиката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР