Пет случая на незаконно добити и съхранявани дърва разкри полицията

...
Пет случая на незаконно добити и съхранявани дърва разкри полицията
Коментари Харесай

Нови случаи на бракониерство в Монтанско

Пет случая на нелегално добити и съхранявани дърва разкри полицията в Монтанско за последните два дни, оповестиха от полицейската дирекция в града.

Вчера в село Костенци в община Берковица е открит мъж на 62 години, който превозвал с микробус прясно отсечени дърва от типовете " дъб " и " бук ", без налично документално разрешително за сеч и без да са маркирани с контролна горска марка. Микробусът и дървата са конфискувани и оставени в двора на Държавното горско стопанство в Берковица. Предишния ден в четири частни двора в разнообразни селища от района бяха открити нелегално добите дърва, съобщи Българска телеграфна агенция.

В последните месеци в бюлетина на МВР-Монтана се оповестява за доста случаи на засечени бракониери в гори или по пътищата на района, където превозвали нелегално добити дърва. Отделно има още повече случаи на открити дърва в дворове, за които стопаните не показват никакви документи за генезис. Срещу нарушителите има заведени досъдебни производства и преписки, както и наказани. На бракониерите са наложени доста санкции, от тях са конфискувани моторни триони за дърводобив, а също камиони, микробуси, коли и каруци, с които се превозвали нелегално добитите дърва. Въпреки това през цялата зима бракониерската сеч в Монтанско не стопира, оповестиха от полицейската дирекция в Монтана.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР