Пет политически сили в Народното събрание обслужват определен интерес в

...
Пет политически сили в Народното събрание обслужват определен интерес в
Коментари Харесай

Мирчев: 5 партии в парламента работят срещу интереса на България да влезе в еврозоната

Пет политически сили в Народното събрание обслужват избран интерес в застрахователния бизнес, спъвайки България по пътя ѝ към влизане в еврозоната на 1 януари 2024 година

заяви депутатът от “Демократична България ” Ивайло Мирчев в предаването “Здравей, България ” по “Нова телевизия ” на въпрос по отношение на измененията в Кодекса за застраховането, обсъждани в икономическата комисия на 48-ото Народно събрание.

Според Мирчев сега България е рекордно задлъжняла, а заплащането на презастраховане оскъпява гражданската отговорност.

“Цената ѝ по-скоро ще спадне, когато бъдат признати измененията в Кодекса за застраховането. Лобито на една избрана група обаче е толкоз мощно, че пет партии в Народното събрание го пазят ”, съобщи националният представител.

На въпрос по отношение на механизма за надзор над основния прокурор Мирчев обясни, че ГЕРБ не желае въвеждането му и по тази причина депутатите на Бойко Борисов съзнателно не са се записали в пленарна зала предходната седмица. “Дали Бойко държи Гешев, или Гешев държи Бойко не е толкоз значимо. ГЕРБ не желаят правосъдната промяна да се случи и употребяват процедурни хватки с кворума ”, сподели депутатът.

Той е изпратил четири въпроса до прокуратурата, с цел да разбере кои са конгресмените, поканили Иван Гешев да гледа на видео молитвена закуска в Съединени американски щати, както и кой заплаща за това. “Американското държавно управление се разграничи от Гешев. Той опита да направи пиар ход, с цел да съобщи, че има поддръжка от Съединени американски щати, само че молитвената му закуска с Байдън се оказа подправена вест ”, сподели още Мирчев.

Според депутата оповестеното предизборно или следизборно обединяване на “Демократична България ” и “Продължаваме смяната ” цели недопускане до ръководството на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. “Сглобката сред тези три партии ще е отровна за бъдещето на България ”, предизвести Мирчев. Той още веднъж акцентира петте съществени целта на реформистките сили - еврозоната, Шенген, Планът за възобновяване и резистентност, модернизацията на българската войска и конституционната промяна на правосъдната власт.

“С сътрудниците от “Продължаваме смяната ” целим да сме първа политическа мощ, с цел да изпълним точно това, а не поради кухи марки ”, посочи депутатът. Според него бъдещото съдружно съглашение няма да повлияе на идентичността на “Демократична България ” като дясноцентристка групировка, стремяща се към уравновесен бюджет, вместо към струпване на нови задължения.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР