Пет пожара са горели в Кюстендилско, нанесени са щети, съобщи

...
Пет пожара са горели в Кюстендилско, нанесени са щети, съобщи
Коментари Харесай

Пет пожара гасиха в Кюстендилско


Пет пожара са горели в Кюстендилско, нанесени са вреди, заяви БГНЕС.

Усложнена остава пожарната конюнктура в Кюстендилска област – през вчерашния ден късо съединяване е предизвикало запалване на сухи треви и шубраци в землището на село Раненци, пожарът е угасен от 3 противопожарни екипа на РСПБЗН – Кюстендил, вреди не са допуснати; повърхностно боравене с открит огън е предизвикало пожар в житен масив в с. Коняво, изгорели са 10 дка посеви, 15 дка овощна градина, пожарникарите са избавили от заличаване 15 дка посеви, 20 дка овощна градина, оповестяват от ОД МВР-Кюстендил.

Късо съединени е предизвикало пожар в с. Пастух, огънят е унищожил посеви 25 дка, 2 здания, 2 икономически постройки и фургон. Противопожарните екипи са избавили 6 здания и 110 дка посеви;снощи пожарът в с. Жиленци – в региона на пречиствателната станция, е породен заради повърхностно боравене с открит огън. Противопожарният екип не е позволил нанасянето на вреди.

„ И през днешния ден продължава доугасяването на пожара в землището на с. Чудинци, нощес малко след 21.30 ч е зародил горски пожар в региона сред селата Фролош и Ваксево. Гасенето се реализира от противопожарни екипи от Рила, Дупница, Кюстендил, чиновници от горски стопанства и локално население “, прецизират от полицията в Кюстендил.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР