Пет кратки филма разказват 50-те години история на пловдивското СУ

...
Пет кратки филма разказват 50-те години история на пловдивското СУ
Коментари Харесай

От черната дъска до хромбука: 5 филма разказват 50 г. школск...

Пет къси кино лентата описват 50-те години история на пловдивското СУ “Св. св. Кирил и Методий”, което през пролетта ще празнува юбилея си. За изработването на всеки са употребявани фотоси, видео материали и достоверни текстове от архивите на учебното заведение, тъй че да бъдат отразени духът и стилът на всяко десетилетие.



" Основна задача при правенето на кино лентата бе огромна част от актуалните възпитаници да се включат в проучването на архивните документи, с цел да осъзнаят, че сегашното е обосновано от предишното и дейностите ни през днешния ден дефинират бъдещето ", споделят от школото. Така историята му била обвързвана с историята на страната, политическия строй, измененията в обществото. Видеата демонстрират още по какъв начин са се променяли разпоредбите, учебното заведение и условията към него.



Излъчването започва през днешния ден с първата част - " От черната дъска до хромбука ", а филмчетата ще се завъртят в идващите 5 месеца поредно на Фейсбук-страниците на СУ “Св. св. Кирил и Методий”, на Професия " Дизайнер ", СУ " Св. св. Кирил и Методий " Пловдив и на Професия " Танцьор ", СУ " Св. св. Кирил и Методий " Пловдив, както и в YouTube канала и в уеб страницата на учебното заведение https://ecoschoolplovdiv.bg.



Целият филм за историята на учебното заведение ще бъде излъчен на 11 май в Драматичния спектакъл на церемониален театър.



Създаването на кино лентата е плод на напъните на целия екип. Идеята, режисурата, снимането, техническото и художественото осъществяване са на Марин Вулджев - преподавател по процедура в компетентност “Рекламна графика”, Боян Алексиев - преподавател по процедура в компетентност “Български танци”, и шефа Таня Николова.



СУ “Св. св. Кирил и Методий” е новаторско и Референтно Google учебно заведение. Част от поралелките в начален стадий са по метода Монтесори. В прогимназиален стадий от V до VII клас учебното заведение залага на планово основано образование, разширена подготовка по математика, български език и литература, хореография и изобразително изкуство. В гимназиален стадий се е специализирало в професионалното образование от направление " Изкуства " с утвърдили се към този момент две специалности: специалност “Дизайнер” - компетентност “Рекламна графика”, и специалност “Танцьор” - компетентност “Български танци”.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР